• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet verliest Schär voor het voorjaar: "Wist meteen hoe laat het was"

  Schär en Van Avermaet kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden.

  BMC-kopman Greg Van Avermaet zal het in de rest van het klassieke voorjaar zonder ploegmakker Michael Schär moeten doen. De Zwitser kwam ten val in de openingsrit van Parijs-Nice en brak daarbij onder meer zijn sleutelbeen. "Hij zal vier à zes weken van de fiets moeten blijven", klinkt het bij de ploeg.

  Schär smakte tegen de grond na 122 kilometer. Hij reed de eerste etappe nog uit en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden breuken van zijn sleutel- en darmbeen vastgesteld. De 30-jarige Zwitser moet niet geopereerd worden, maar wel lange tijd rust nemen.

  "Hij zal vier à zes weken van de fiets moeten blijven", laat BMC-ploegdokter Giovanni Ruffini weten. "Daarna kan hij op de rollen beginnen te trainen en langzaam opnieuw de trainingen hervatten. We volgen zijn herstel op en hopelijk kan hij sneller terugkeren."

  "Ik zat in de tweede groep met Richie Porte en reed achter Romain Bardet. Hij ging twee keer in het gootje en viel uiteindelijk vlak voor mij. Ik viel ook en wist meteen hoe laat het was", doet Schär het verhaal van zijn val.

  "Vooral mijn heup doet nu veel pijn en ik ben ook ontgoocheld dat ik de wedstrijd zo moet verlaten."

  Schär is een belangrijke ploegmaat van olympisch kampioen Greg Van Avermaet. Ze delen altijd de kamer tijdens de wedstrijden en kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden, in en naast de koers.

  De mededeling van BMC: