• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-renners ontkennen mogelijke coup tegen Brailsford op Twitter

  Thomas: "Ik wil niemand anders dan Dave B!!!"

  Een anonieme renner van Sky heeft aan Cyclingnews laten verstaan dat het misschien beter is dat Dave Brailsford een stap opzij zet. Maar op Twitter krijgt de grote baas van Sky, die door enkele warrige dopingverhalen in een lastig parket zit, veel steun van zijn renners.

  Het Britse Antidopingagentschap UKAD is bezig aan een uitgebreid onderzoek naar mogelijke dopingpraktijken bij Sky. De steeds nieuwe onthullingen (een mysterieus pakketje voor Wiggins tijdens de Dauphiné 2011, de hoge aantallen ontstekingsremmers die de ploeg bestelde, een vermiste computer,...) drijven Dave Brailsford stilaan in een hoek. Voor veel mensen zijn zijn verklaringen ook steeds minder plausibel.

  "Er is bezorgdheid over de impact die dit heeft op het huidige seizoen. Het zorgt voor veel afleiding voor Brailsford en de rest van de staf", zegt een anonieme renner aan Cyclingnews.

  "Het team heeft altijd gehamerd op de details, maar nu laten ze hier en daar steken vallen. Er is niemand anders van het huidige team betrokken bij de zaak behalve Dave. Wat is er nodig opdat we weer aan koersen kunnen denken?" De suggestie is duidelijk: Brailsford moet een stap opzij zetten in het belang van het team.

  Maar veel ploegmaats van de anonieme renner zijn het daar niet mee eens. Op Twitter kwam er meteen een vloedgolf aan steunbetuigingen aan het adres van Brailsford. "We staan 100% achter hem", is de boodschap.

  De renners van Sky reageren massaal op Twitter