• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  In het spoor van Lien Crapoen tijdens de Omloop: "Ik mag weer den baard kussen"

  Lien Crapoen.

  Niet alleen de renners moesten vol aan de bak tijdens de Omloop. Ook Lien Crapoen moest alles geven: als bloemenmeisje, medewerkster van Flanders Classics en vriendin van Edward Theuns.

  VIDEO: Een dag in het spoor van Lien Crapoen tijdens de Omloop

  Video player inladen ...

  Van de VIP-ruimtes tot de Edward-petjes

  Zaterdagochtend, 8.54u. Terwijl de renners zich mentaal klaarstomen voor de Omloop, geeft Lien Crapoen de laatste richtlijnen aan de hostessen. Ze overschouwt de VIP-ruimtes en zorgt dat alles piekfijn in orde is.

  Daarna rept Lien zich naar de Trek-bus, waar ze petjes uitdeelt van haar vriend Edward Theuns: "Edward-petjes". Na de ploegvoorstelling zoekt ze Claudia Van Avermaet (zus van Greg) op. De koers kan nu beginnen.

  Video player inladen ...

  Bezorgde blik bij massale valpartij

  15.08u: Een massale val slaat het peloton in stukken en brokken. Lien is daardoor even afgeleid van haar werk en kijkt bezorgd naar het televisiescherm.

  "Ik heb last van zenuwen", zegt Lien. "Sowieso voor mijn werk gedurende de hele dag. En dan komt de koers daar nog eens bij. Dat is soms te veel van het goede."

  Video player inladen ...

  "Ja lap, ik moet den baard kussen"

  16.35u: Greg Van Avermaet komt juichend over de streep. "Ja lap", reageert Lien. "Ik mag weer den baard (Sagan) kussen. Bedankt", zegt ze tegen haar collega Maja Leye, met wie Lien de podiumceremonie moet verzorgen."

  Video player inladen ...

  Voor de podiumceremonie: "Borstels staan in de weg"

  16.55u: Achter de schermen van het podium staan Lien en Maja klaar om Sep Vanmarcke, Peter Sagan en Greg Van Avermaet te huldigen. "Die borstels staan hier in de weg", zegt Lien, die alles nauwlettend in de gaten houdt.

  Video player inladen ...

  Na de kussen van Sagan: "Nu Edward proberen op te bellen"

  17.15u: "Het viel wel nog mee. Ik heb niet zoveel van zijn baard gevoeld", reageert Lien na de podiumceremonie. "Sagan heeft me drie keer gekust, zoals ik het hem gevraagd had voor hij vertrok naar het podium."

  "Nu ga ik nog kijken of alles goed verloopt in de VIP. En tussendoor zal ik Edward nog proberen op te bellen om te vragen hoe het is geweest."

  Video player inladen ...