• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen komt door maagproblemen niet aan de start in Kuurne

  Boonen haalde gisteren ook de finish van de Omloop niet.

  Het openingsweekend is voor Tom Boonen (Quick-Step Floors) helemaal in de soep gedraaid. Na zijn opgave in de Omloop Het Nieuwsblad past hij vandaag voor Kuurne-Brussel-Kuurne met maagklachten.

  Tom Boonen is bezig aan zijn laatste weken als profrenner en wou meteen scoren in het openingsweekend. Maar in de Omloop geraakte hij achterop, nadat hij opgehouden was door valpartijen. 

  In Kuurne-Brussel-Kuurne houden maagproblemen hem aan de kant. Geen revanche dus voor Boonen, die recordhouder is in Kuurne met drie zeges. Boonen hervat de competitie over 10 dagen, in Tirreno-Adriatico.

  Peeters: "Ziektekiemen zitten in het huis-Boonen"

  Ploegleider Wilfried Peeters gaf tekst en uitleg bij Sporza. "Tom had een moeilijke nacht. Hij is opgestaan met maag-en darmproblemen. Zijn tweeling was afgelopen week al ziek en gisteren belde zijn vrouw Lore dat ze buikgriep had."

  "We hadden enkel nog Iljo Keisse in de buurt om Boonen te vervangen. Maar volgens de UCI-regels kan je enkel nog iemand wisselen de avond voor een wedstrijd. 's Morgens is het te laat."

  Boonen had zich het openingsweekend anders voorgesteld. "Maar we proberen het te relativeren. Het is maar Kuurne," zegt Peeters. "Net voor de Ronde van Vlaanderen zouden we meer in paniek slaan. Tom heeft een goede voorbereiding gehad, conditioneel is hij helemaal in orde."

  Gisteren werd Boonen ook uitgeschakeld door pech