• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Jonge gasten voor het eerst op deze wegen, dan krijg je valpartijen"

  0 / 0
  Tom Boonen kon in zijn laatste Omloop niet meestrijden voor de overwinning. Hij raakte achterop door een valpartij en gaf op. "We hebben het geprobeerd, maar het zat niet mee. We zaten de hele dag in de verdediging." Zo zal Boonen nooit de Omloop winnen.

  Tom Boonen werd twee keer opgehouden door een val. "Vooral die eerste val sloeg echt nergens op", reageerde Boonen, die uiteindelijk opgaf, bij Sporza. "Dat was een gebrek aan vakkennis."

  "Ik zat in derde positie na een bocht en toen ik even omkeek reed die jongen voor mij gewoon los mijn voorwiel onderuit. Dat is zoals met de vrachtwagen van de rechterrijbaan zonder te kijken naar links rijden en terug."

  "Bij die tweede val ben ik niet echt gevallen, ze zijn ingereden op mijn fiets. Mijn wiel was kapot en mijn versnellingsapparaat was afgebroken. Ik moest wachten op een nieuwe fiets en dat duurde nogal lang."

  "We zaten de hele dag in de verdediging"

  Boonen smakte vroeg in de race tegen de grond. "Bij die eerste val heb ik mijn knie bezeerd, maar ik had er niet veel last van. Nog achtervolgen? Onze achterstand was meer dan 3 minuten."

  "Daarna begonnen de auto's ons voorbij te rijden op leven en dood. Ik dacht: "Voor wie en voor wat? Er is morgen nog een dag." En uiteindelijk is er niemand meer uit de achtergrond teruggekomen."

  Zo blijft de Omloop een leemte op het palmares van Boonen. "Daar kan ik niet veel aan veranderen. We hebben het geprobeerd, maar het zat niet mee. We zaten de hele dag in de verdediging."

  "Het was een typische Omloop zeker? Met veel van die jonge gasten die voor de eerste keer proeven van het Vlaamse werk en dan krijg je veel valpartijen. Kuurne morgen? Ik ga sowieso starten om te zien hoe het met mijn knie is."

  Terpstra: "Ik zat nooit lekker in de koers"

  • Niki Terpstra: "Het was een wedstrijd van vallen en opstaan, ik zat nooit lekker in de koers. Ik heb van groepje naar groepje gereden en raakte niet meer voorin. Ik houd hier natuurlijk geen lekker gevoel aan over, maar morgen is er weer een wedstrijd."
  • Zdenek Stybar: "We werden voor de Taaienberg opgehouden door een valpartij. Daarna was er chaos in het peloton en duurde het heel lang voor er wat organisatie was. Tom is gevallen, Niki is gevallen en ik reed ook lek. Er was altijd wel iets. Spijtig."