• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Huybrechts pakt punt tegen 16-voudig wereldkampioen Taylor: "Toch ontgoocheld"

  Huybrechts liet de zege liggen bij een 6-4-stand.

  Kim Huybrechts heeft zijn tweede punt gepakt in de Premier League Darts. Op de vierde speeldag speelde de 31-jarige Belg 6-6 gelijk tegen zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor. Een knappe prestatie, al was Huybrechts achteraf niet tevreden. "Ik heb het weggegeven."

  Na twee gelijke spelen en evenveel nederlagen staat Huybrechts achtste en op twee na laatste in de stand. Na de negende speeldag vallen twee spelers af. De top acht speelt nog zeven wedstrijden, waarna de top vier voor de titel en 250.000 pond speelt in de play-offs.

  Huybrechts neemt pas voor de tweede keer deel aan de Premier League Darts en mag dus best tevreden zijn met zijn punt tegen Taylor, 16-voudig wereldkampioen. Onze landgenoot was dat echter niet. "Ik heb het weggegeven."

  "Als je de kans krijgt om Taylor te verslaan en je laat unieke kansen (Huybrechts liet bij 6-4 de zege glippen na het missen van een dubbel 8, red) liggen om de volle buit te pakken, dan ben je natuurlijk teleurgesteld."

  "Ik heb hier geen punt gewonnen, ik heb er één verloren. Het was mijn eigen fout, ik was gewoon te nerveus. Ik heb nog veel te leren, maar ik kom er wel."

  Een ontgoochelde Huybrechts na de wedstrijd:

  Enkele hoogtepunten: