• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Slycke: "Lijkt onmogelijk dat schijfrem van Kittel schoen doorboorde"

  Deze snee zorgt voor een kleine zandstorm in Abu Dhabi.

  Na een incident in de ronde van Abu Dhabi woedt de discussie over de schijfremmen weer in alle hevigheid. Rik Van Slycke, ploegleider van Quick-Step, nuanceert het verhaal. "Maar om de heisa te temperen rijdt Marcel vandaag wel niet met schijfremmen."

  Na de valpartij in de slotfase van de Ronde van Abu Dhabi postte Owain Doull (Sky) een foto van een grote snee in zijn schoen. Iedereen wees meteen naar de schijfremmen van Marcel Kittel, die ook betrokken was in de valpartij.

  "Die tweet is gestuurd door een jonge renner in de adrenaline na de wedstrijd en gefrustreerd door de valpartij", sust Rik Van Slycke.

  "De pers is daar dan opgesprongen, maar als je de foto's en de video analyseert, lijkt het onlogisch en zelfs onmogelijk. Het is de linkerschoen van Doull die geschonden is en hij is ook links gevallen. Terwijl Marcel vooruit is gevallen."

  "Iedereen wil nu een mening van Marcel of de constructeurs, maar we doen niets illegaals. We rijden met schijfremmen, omdat we dat mogen."

  "Externe commissie moet zaak uitzoeken"

  Hoewel ze bij Quick-Step niet vinden schuldig te zijn, is Marcel Kittel vandaag wel op een fiets zonder schijfremmen gestapt. "Om de heisa te temperen en ook wel uit respect voor de andere renners. Er is nu niets bewezen, maar het zou wel kunnen."

  "Daarom vind ik dat een externe commissie zou moeten uitzoeken hoe die schade aan die schoen er is gekomen. Dan kan iedereen weer in vrede voortleven."

  VIDEO: Van Slycke over het incident met de schijfremmen

  De tweet van Sky-renner Owain Doull

  Tweets van wielerjournalist Thijs Zonneveld en een alternatieve theorie