• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Niet vallen is nu het belangrijkste"

  Slaagt Sagan er weer in een grote klassieker te winnen?

  Peter Sagan zal morgen starten in de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik ben hier vooral voor de sfeer en de manier van koersen", zegt de Slovaak.

  Sagan lijkt zonder veel ambitie het Vlaamse openingsweekend te rijden: "Iedereen weet dat het echte seizoen pas begint in de Tirreno-Adriatico. Het klassieke seizoen begint vanaf Milaan-San Remo."

  "Toch is het belangrijk om deze wedstrijden te rijden. De manier van koersen in België is anders dan in andere landen. De sfeer is hier ook altijd top. De wedstrijd uitrijden en niet vallen is het belangrijkste nu."

  Tom Boonen liet eerder weten dat je niet top moet zijn om de Omloop of Kuurne-Brussel-Kuurne te winnen. "Ik weet dat niet, want ik heb deze races nog nooit gewonnen. Hoe goed ik vorig jaar was? Ik ben geen berekende machine. Ik voel me nu alleszins goed op de fiets."

  Het interview met Peter Sagan

  Broer Juraj: "Ik verwacht een overwinning van Peter."

  Juraj Sagan, de Slovaakse kampioen, rijdt dit weekend niet in Vlaanderen, maar in Abu Dhabi. "Peter en ik hebben samen getraind in Sierra Nevada. We zullen elkaar nog zien in andere koersen ook. Ik mis hem, maar dat is het leven. We houden zeker contact."

  Juraj rijdt, net als Peter, bij Bora-Hansgrohe. "We zijn hier met een goed team in Abu Dhabi en we doen ons best. In Vlaanderen verwacht ik een overwinning van Peter. Ik leer niet zo superveel van hem. We zijn een verschillend type renner. Wel zijn we alle twee heel ambitieus en willen alle truien winnen."

  Bekijk hieronder het interview met Juraj Sagan: