• home
 • video
 • pas verschenen

  Ondertussen in Abu Dhabi: "Minder druk dan in Vlaanderen"

  De Ronde van Abu Dhabi staat voor het eerst op de WorldTour-kalender.

  Zaterdag start het Vlaamse wielervoorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. Een ander deel van het peloton kiest voor de Ronde van Abu Dhabi, nieuw op de WorldTour-kalender. "Hier kunnen we ons in de beste omstandigheden voorbereiden op de rest van het seizoen."

  De Bie: "Te licht gebouwd om over de kasseien te dokkeren"

  Sean De Bie (Lotto-Soudal) is in Abu Dhabi de laatste man voor sprinter André Greipel. "Ik wil laten zien dat ik die rol aankan. Het is een klein examen want er staan veel goede sprinters aan de start."

  "Ik wilde dit seizoen geen kasseiklassiekers doen. Ik mik op de Brabantse Pijl en wil ook in de andere Waalse klassiekers ontdekken waar mijn limieten liggen. Ik ben te licht gebouwd om over kasseien te dokkeren. Bovendien had ik ook niet het gevoel dat die wedstrijden mij lagen. Het is het moment om andere dingen te proberen."

  Cavendish: "Voorbereiden in de beste omstandigheden"

  Mark Cavendish (Dimension Data) gaat in Abu Dhabi op zoek naar een eerste seizoenszege. In Dubai en de Ronde van de Algarve was het telkens net niet. "De renners komen hier graag. De organisatie doet er alles aan om deze wedstrijd te promoten. Dat er zoveel toppers aan de start staan, zegt genoeg."

  "Het is hier leuk verblijven en we kunnen ons in de beste omstandigheden voorbereiden op de rest van het wielerseizoen. De Tour de France is opnieuw het grote doel. Maar ik wil zoveel mogelijk winnen, ook in Abu Dhabi."

  Monfort: "Toch een prestigieuze wedstrijd"

  Ook Maxime Monfort (Lotto-Soudal) legt in Abu Dhabi de laatste hand aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Er staat hier een peloton voor de grote rondes aan de start. De druk is hier misschien niet zo hoog, maar aan de finish ligt ook een prijs. Iedereen zal alles geven want het is toch een prestigieuze wedstrijd."

  "De Giro is voor mij het eerste doel van het seizoen. Tot dan rijd ik in functie van de ploeg. Die dubbele rol is perfect voor mij. Ik ben er zeker van dat ik nog altijd een mooi klassement kan rijden in een grote ronde. Dat ga ik dan ook proberen."

  Vervaeke: "Niet laten verrassen in de waaiers"

  Ook Louis Vervaeke (Lotto-Soudal) is blij dat hij erbij is in Abu Dhabi. "De Vlaamse koersen zijn mijn ding niet. Het gevoel dat in heel Vlaanderen leeft, dat heb ik niet. Ik vind het leuk om hier te zijn en wil graag tonen dat ik een goede winter heb gehad en dat ik een stap vooruit heb gezet in vergelijking met vorig seizoen."

  "Op Mallorca was ik al goed. Die lijn wil ik hier doortrekken. Ik mik op een plaats in de top tien. Dat moet mogelijk zijn als ik mij niet laat verrassen in de waaierritten. Mijn hoofddoel wordt de Ronde van het Baskenland, waarna ik in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik met ambitie start."

  Greipel: "Was er graag bij geweest in Vlaanderen"

  André Greipel (Lotto-Soudal) had een boodschap klaar voor zijn ploegmakkers die wel strijden in Vlaanderen. "Ik hoop dat ze in België ook mooi weer hebben. Ik was er graag bij geweest want die koersen rijd ik heel graag. Maar goed, ik ben nu hier en zal er dan ook het beste van maken."

  Van Slycke: "Jongens hebben nog wat kilometers nodig"

  Quick-Step-Floors-ploegleider Rik Van Slycke moet het openingsweekend missen. "Als geboren Vlaming is dat uiteraard jammer, maar we hebben andere renners in de ploeg die klaar moeten zijn voor de andere wedstrijden. We verdelen de dingen, dat hoort bij de job. Onze jongens hebben nog wat kilometers nodig om klaar te zijn voor de echt belangrijke wedstrijden. Daarvoor is deze ronde ideaal."