• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gilbert kan Quick-Step versterken, maar ook verstikken"

  0 / 0
  In het derde deel van de vooruitblik op de voorjaarskoersen besteden onze commentatoren aandacht aan enkele renners met een vraagteken achter hun naam. Wat mogen we verwachten van Philippe Gilbert in de Vlaamse koersen? Haalt Alexander Kristoff weer zijn niveau van 2015? En spoelt John Degenkolb zijn verloren seizoen door?

  Philippe Gilbert: de zoektocht naar succes in de Vlaamse Ardennen

  "Je kunt je ploeg ook verstikken met Gilbert"

  Michel Wuyts: "Gilbert is zo verstandig om aan te voelen dat het moeilijk wordt om nog eens gensters te slaan in de Ardennen. Hij kan maar beter omschakelen en een extra pion zijn in de Ronde van Vlaanderen. De nieuwe versie van de Ronde zou hem wel eens beter kunnen liggen dan de vorige."

  Christophe Vandegoor: "Gilbert aantrekken was een verstandige zet van Lefevere. Hij is gemotiveerd, maar komt in een vijver waarin ook Boonen, Terpstra en Stybar zitten en die willen winnen."

  Frank Hoste: "Hij is een versterking. Hoe meer zielen en luxe je hebt, hoe beter. Maar je kunt je ploeg ook verstikken met iemand als Gilbert, als hij alles naar zich trekt."

  "Gilbert kan door zijn naam en palmares een ploeg hypothekeren door alles naar zich te trekken als hij er in de finale nog bij is. Maar niets zegt dat hij dan nog goed is. Dat weet je nooit met Gilbert."

  "Voor een goeie vriend kun je toch een gat dichten?"

  Christophe Vandegoor: "Gilbert zei al dat er in zijn nieuwe ploeg alleen maar over klassiekers gesproken wordt. Dat motiveert hem enorm en doet hem nog meer honger krijgen naar dat eendagswerk. En het blijft Gilbert, een winnaar."

  José De Cauwer: "Hij verdient bij de ploeg van Lefevere minder geld, maar werkt met een premiestelstel. Ik zou dus zeggen: waarom niet? Schrijf hem nooit af in een sterke ploeg."

  Michel Wuyts: "Stel: Boonen en Gilbert worden gelost op de Paterberg. Zal Gilbert dan voor Boonen werken om het gat nog dicht te rijden op bijvoorbeeld Van Avermaet en Sagan?"

  José De Cauwer: "Ik lees in de kranten dat het twee grote vrienden zijn. Dat doe je dan toch voor een grote vriend?"

  VIDEO: de Sporza-commentatoren over de overstap van Philippe Gilbert

  Alexander Kristoff: op zoek naar de benen van 2015

  "De Kristoff van 2015 hebben we niet meer gezien"

  Christophe Vandegoor: "Vorig jaar viel Kristoff tegen. Hij won in Qatar alles en toen zeiden we: Kristoff wordt de grote man. Maar daar sloegen we de bal even mis."

  "De Kristoff van 2015 hebben we niet meer gezien. Na vorig jaar heb ik een vreemd gevoel bij hem: moeten we nog rekening houden met Kristoff? Ja, want hij is een van de namen. Maar in hoeverre speelt die naam als kanshebber nog bij de concurrentie?"

  Frank Hoste: "In die Ronde van 2015 lieten ze hem meerijden en is hij "onbekend" kunnen wegrijden. Maar met dit palmares zal dat niet meer gebeuren en zal de rest zeggen: manneke, kom ook maar op kop rijden. Zo makkelijk zal het niet gaan. Kristoff zal heel sterk moeten zijn om die koersen te winnen."

  "Kristoff wordt derde in Milaan-Sanremo"

  Michel Wuyts: "In het voorjaar van 2015 heeft hij alles opgekuist. Maar vorig jaar viel hij helemaal stil, op die 4e plaats in de Ronde na. Ik weet niet goed wat ik daar mee moet aanvangen."

  José De Cauwer: "We hebben hem bij de grote vier gezet en daar moeten we hem toch laten bijstaan. Wat het wordt, is een vraagteken. Maar dat geldt voor alle renners."

  Michel Wuyts: "Hij wordt derde in Milaan-Sanremo. Na Gaviria en Sagan."

  José De Cauwer: "Ja, dat mag."

  Michel Wuyts: "Jij zet je geld in."

  José De Cauwer: "Tja..."

  VIDEO: wie zet zijn geld in op Alexander Kristoff?

  John Degenkolb: terug op niveau na een verloren jaar

  "Sagan, Van Avermaet en dan Degenkolb"

  Frank Hoste: "Bij mij zit Degenkolb bij de drie grote favorieten van de klassiekers. Dé man is Sagan, Van Avermaet is de tweede in de rij, Degenkolb staat op de derde rij. Maar ik zie Degenkolb overal de finale rijden: in Gent-Wevelgem, de Ronde en Roubaix."

  Michel Wuyts: "Degenkolb moet weten wat hij kan: Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Maar de E3 en de Ronde van Vlaanderen, daar heb ik mijn twijfels over."

  José De Cauwer: "Hij is zeer gretig en met een ervaren ploegleider als Demol kan dat tellen."

  "Degenkolb moet zo snel mogelijk winnen"

  Christophe Vandegoor: "Degenkolb zal toch nog een portie geluk moeten hebben, denk ik. Want zo'n verloren seizoen als vorig jaar, dat werk je niet zomaar weg."

  "Maar door slimme en lepe ploegleiders zal hij ongetwijfeld begeleid worden om zoveel mogelijk te sparen voor de finales. Hij moet de kat uit de boom kijken en in het wiel blijven. Zo kan hij eventueel, als zijn lichaam opnieuw volledig meewil, winnen. Maar dat voelt momenteel alleen hijzelf."

  Frank Hoste: "Degenkolb is een complete renner. Maar de rest heeft ook niet stilgestaan. Wat nu moet gebeuren, is zo snel mogelijk winnen, zodat het goed zit in zijn hoofd."

  VIDEO: behoort Degenkolb tot de potentiële sterren van het voorjaar?