• home
 • video
 • pas verschenen

  Niet iedereen weet dat Tom Boonen stopt. Caleb Ewan: "Echt? Waarom?"

  0 / 0
  Terwijl in Vlaanderen de voorjaarskoersen om het hoekje loeren, wordt in warmere oorden de Ronde van Abu Dhabi gereden. Onze reporter Stefaan Lammens liep daar Caleb Ewan tegen het lijf en stelde de Australische sprinter langs zijn neus weg een vraagje over Tom Boonen.

  Nog een dikke anderhalve maand en Tom Boonen zet na Parijs-Roubaix een punt achter een rijkgevulde carrière. Het nakende einde van Boonen geeft een extra dimensie aan het voorjaar dat zaterdag écht van start kan gaan met De Omloop Het Nieuwsblad.

  Terwijl iedereen in Vlaanderen de mond vol heeft van Boonens laatste inspanningen, ligt niet iedereen in het buitenland daar wakker van. Dat ondervond Sporza-journalist Stefaan Lammens, die voor Sporza de Ronde van Abu Dhabi op de voet volgt.

  Toen Lammens er met Caleb Ewan sprak (zie "lees ook") kon een vraag over Tom Boonen niet achterwege blijven. De Australiër viel uit de lucht toen hij de vraag kreeg wat hij vindt van Boonen.

  "Ik ken Tom niet heel goed, maar ik heb hem wel al een aantal keer gesproken en ik zie hem natuurlijk veel rijden", zei Ewan.

  "Stopt hij? Dat wist ik niet. Wordt Parijs-Roubaix zijn laatste wedstrijd? Echt? Neen, dat wist ik dus echt niet. Tom is een goed mens en heeft heel veel bereikt in het wielrennen. Hij rijdt ook nog heel goed, ik weet niet waarom hij ermee ophoudt..."