• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meeusen verlaat na alle heisa Telenet en trekt naar ploeg Van der Poel

  In dit truitje zullen we Meeusen niet meer zien.

  Veldrijder Tom Meeusen trekt de deur bij Telenet Fidea Lions achter zich dicht. Hij gaat bij Beobank-Corendon rijden, de ploeg van Nederlands kampioen Mathieu van der Poel. Meeusen zette voor de sluitingsprijs in Oostmalle zijn handtekening onder een contract tot 2019. Het is wel nog niet duidelijk wanneer hij de overstap precies zal maken.

  Meeusen rijdt al sinds 2006 bij Telenet, maar het was geen geheim dat er een haar in de boter zat tussen de renner en ploegleider Sven Nys. Het contract van Meeusen werd niet verlengd en hij uitte openlijk zijn ongenoegen over de aanpak van zijn team.

  Nu heeft de 28-jarige Meeusen een oplossing gevonden. Hij trekt naar Beobank-Corendon. "We zochten iemand om het middenveld achter Van der Poel te versterken en Meeusen stond al enkele jaren hoog op ons verlanglijstje", klinkt het op de website van de ploeg.

  "Door de situatie bij zijn huidige ploeg kwam alles de afgelopen weken in een stroomversnelling terecht. Meeusen had bij Telenet niet meer het gevoel dat hij nog gewild was en dat is bij ons wel zo."

  Meeusen liet er dan ook geen gras over groeien en tekende vandaag een contract bij zijn nieuwe ploeg tot 2019. Het is wel nog niet duidelijk of Meeusen vanaf 1 september of pas vanaf 1 januari 2018 in het shirt van Beobank zal rijden. Daarover moeten beide ploegen nog onderhandelen.

  Het nieuws werd na de sluitingsprijs bekendgemaakt: