• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Startgeld voor de vrouwen moet op niveau van mannen komen"

  De Boer en Cant willen samen strijden voor meer startgelden.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Boer en Cant willen samen strijden voor meer startgelden.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Geen Sanne Cant op de cross in Leuven door een dispuut over een te laag startgeld. Collega Sophie de Boer juicht dit toe. "Ik vind het heel goed dat ze zich hiervoor inzet." "Maar even veel startgeld voor de mannen als voor de vrouwen, dat zal er nooit komen", is manager Roodhooft nuchter.

  De veldrit in Leuven stond normaal gezien op het programma van Sanne Cant, maar uiteindelijk verscheen ze niet aan de start.

  "Het contract was nog niet getekend", legt manager Christoph Roodhooft uit. "We hadden na het WK op een kleine verhoging gerekend, maar uiteindelijk boden ze maar 1/6e en dat vonden we te weinig."

  "Ik zeg niet dat het bedrag verdubbeld had moeten worden, maar er mochten wel minstens onderhandelingen geweest zijn. Dat was nu helemaal niet het geval."

  Video player inladen ...

  De Boer: "Cant zit in de positie om hier een punt van te maken"

  Sophie de Boer, de winnares van de Wereldbeker, juicht het initiatief van Cant toe. "Er is al veel verbeterd in het vrouwenveldrijden: de cross komt live op tv, we krijgen meer aandacht,..."

  "Toch is er nog een groot verschil in de startgelden tussen de mannen en de vrouwen. Die zouden gelijk getrokken moeten worden."

  "Sanne zit in de positie om daar een punt van de maken. Ik vind het heel goed dat ze dat doet. Hopelijk maken deze zomer meer vrouwen zich hiervoor hard."

  "Even veel startgeld voor de mannen als de vrouwen, dat zal er nooit van komen", is Roodhooft realistisch. "Maar de kwaliteit is verbeterd en er is veel spanning bij de vrouwen. Bovendien komen de kijkcijfers in de buurt van de mannen."

  Video player inladen ...