• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spiroudome in Charleroi is het toneel voor Daviscup-kwartfinale

  Kunnen de Belgische tennissers hier opnieuw stunten?

  De Franstalige Tennisfederatie (AFT) heeft gekozen voor de Spiroudome in Charleroi als toneel voor de kwartfinale van de Daviscup. Daarin neemt België het op tegen Italië. De wedstrijden worden gespeeld van 7 tot 9 april.

  Na de overwinning tegen Duitsland begin deze maand nemen onze Belgische tennissers het van 7 tot 9 april op tegen Italië in de kwartfinale van de Daviscup. Italië, met sterkhouders Paolo Lorenzi (ATP-37), Fabio Fognini (ATP-43) en Andreas Seppi (ATP-70), versloeg Argentinië met 2-3.

  Hardcourt

  De Franstalige Tennisfederatie (AFT) koos voor deze ontmoeting voor de Spiroudome in Charleroi. Deze zaal wordt vooral gebruikt door de basketbalploeg uit Charleroi en biedt plaats aan 6.300 mensen. Voor de ondergrond viel de keuze op hardcourt.

  5-3 voor Italië

  Het is de negende keer dat België en Italië tegen elkaar zullen spelen. Op dit moment leidt Italië met 5-3. De laatste ontmoeting dateert van 2000. Toen won België met 1-4 in Venetië. Als België wint, speelt het in de halve finale tegen Australië of de Verenigde Staten.