• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peeters: "Waarom zou Boonen niet mogen meesprinten in Oman?"

  In San Juan won Boonen dit seizoen al in de sprint.

  Het was schrikken bij Quick-Step toen Tom Boonen in Oman tegen de grond ging in de finale van de openingsrit. "Maar Tom kon al weer lachen nadat hij 40 kilometer naar het hotel gereden was", zegt zijn ploegleider Wilfried Peeters.

  "Ook op training loert het gevaar"

  Over 54 dagen eindigt de carrière van Tom Boonen. In zijn geliefkoosde Parijs-Roubaix. Maar dan moet hij natuurlijk de voorbereidingswedstrijden zonder veel kleerscheuren doorkomen.

  "Het was wel even schrikken toen we op de koersradio hoorden dat Boonen gevallen was", zegt Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters aan Sporza. "Maar toen hij weer op de fiets sprong, was ik gerustgesteld."

  Moet Tom Boonen de risico's eigenlijk wel nog opzoeken in de massasprints? "Die vraag kreeg ik al vaak. Maar waarom zou Boonen niet mogen meesprinten? Als je morgen de weg opgaat, loert het gevaar achter elk hoekje. Dat is niet enkel op de fiets, maar in ieder voertuig."

  "Boonen wil ook nog sprints winnen"

  "Tom is gretig en wil graag winnen. Als dat in de sprint is, zal hij dat niet laten liggen. Een renner heeft vertrouwen nodig. En een goede sprint in het begin van het seizoen kan daar voor zorgen."

  "Maar in de Ronde van Oman zie ik enkel nog een sprintkans in de laatste rit. De andere etappes zijn te bergachtig, maar zullen wel een goede training zijn."

  Veel last zou Boonen niet mogen hebben na zijn tuimelperte. "Hij heeft enkel schaafwonden opgelopen", zegt Peeters. "Geen breuken. Na de wedstrijd zat hij vol adrenaline en wou hij meteen naar het hotel rijden. Na die 40 kilometer lachte Tom al weer."