• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Struikelende Bouchikhi: "100 procent zeker dat ik gewonnen heb"

  Soufiane Bouchikhi (l) duikt/struikelt over de finish.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Soufiane Bouchikhi is het niet eens met de uitslag van de CrossCupmanche in Rotselaar. "Helaas is er geen fotofinish in het veld", vertelt de loper, die over de finish dook en zijn schouder ontwrichtte. "Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad."

  "Helse pijn"

  Soufiane Bouchikhi ontwrichtte gisteren zijn schouder. In een ultieme poging om de CrossCupmanche van Rotselaar te winnen, struikelde hij over de finish. Bouchikhi bleef kermend in het zand liggen.

  "Een hel. De pijn was niet te harden", vertelt de 26-jarige veldloper aan Sporza. "Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad."

  "Ik heb bijna 25 minuten moeten wachten op een dokter. Zijn eerste poging om mijn schouder weer in de kom te plaatsen, mislukte. Ik schreeuwde het uit van de pijn."

  "De dokter besliste om me toch te verdoven. Toen is het wel gelukt."

  "Niks gebroken"

  In het ziekenhuis kreeg Soufiane Bouchikhi goed nieuws. "Ik heb niks gebroken", legt hij uit. "Woensdag moet ik naar Leuven voor een CT-scan. Dan weet ik of mijn ligamenten geraakt zijn."

  "Ik heb goede hoop dat dat niet het geval is. De pijn is minder. Als ik toch onder het mes moet, kan ik de operatie misschien uitstellen tot na het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke (20 maart). Het zou zonde zijn om mijn seizoen nu al te moeten beëindigen."

  "Ik heb gewonnen"

  Soufiane Bouchikhi is het niet eens met de uitslag van Rotselaar. De jury wees Isaac Kimeli als winnaar aan.

  "Gisteren dacht ik dat ik gewonnen had en vandaag ben ik nog altijd 100 procent zeker", zegt Bouchikhi. "De schouders tellen. En die van mij waren eerst."

  "Helaas is er in het veld geen fotofinish. En de jury stond gisteren ook niet langs de lijn."

  "Moeilijk tegen Kimeli"

  Over twee weken staat in Dour de volgende manche op het programma. Soufiane Bouchikhi: "Ik ben een positivo. Volgens mijn coach moet ik die wedstrijd uit mijn hoofd zetten, maar ik geloof er nog in."

  In het (virtuele) klassement staat Bouchikhi 14 punten achter op leider Isaac Kimeli. "Het zal moeilijk worden om hem nog bij te benen", beseft Bouchikhi, "maar ik ben in topvorm."

  Klassement CrossCup
    GentMolRoeselareBrusselHannuitRotselaarDourWachtebekeTotaal
  1.Isaac Kimeli10(0)25252025  105
  2.Soufiane Bouchikhi920(17)172520  91