• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Contract Vantornout ontbonden? Neen, we denken na over clausule"

  Mettepenningen en Vantornout in betere tijden.

  "Mijn contract wordt op 1 maart verbroken", vertelde Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games) op een gala-avond na de laatste Superprestige-wedstrijd. "We bekijken of we een clausule in Klaas' contract zullen inroepen", reageert ploegmanager Jurgen Mettepenningen bij Sporza. "Maar we kunnen niet ontkennen dat de resultaten voor het tweede opeenvolgende jaar tegenvallen."

  "Na de veldrit in Middelkerke kreeg ik tijdens een telefoongesprek met Jurgen te horen dat mijn contract op 1 maart verbroken wordt", vertelde Klaas Vantornout vanavond aan Sporza.

  "Dat was een hele grote verrassing, een echte mokerslag. Ik had dat niet zien aankomen. Ik heb een hele mooie band opgebouwd met deze entourage en heb het hier altijd naar mijn zin gehad."

  "Dit komt heel hard aan: op deze manier wil ik geen afscheid nemen van mijn mooie sport. Ik fiets nog veel te graag. We weten wat we aan elkaar gehad hebben, maar blijkbaar gaat dit zo in de zakenwereld."

  "We zien wel wat de toekomst brengt. Ik moet dit eerst even laten bezinken. Eén ding is zeker: ik stop echt niet op deze manier."

  Ploegmanager: "Geen sprake van contractbreuk"

  "Of we het contract met Klaas zullen stopzetten? Dat is te voorbarig", reageert ploegmanager Jurgen Mettepenningen bij Sporza.

  "Klaas heeft een contract tot 1 maart 2018, met een clausule waarin staat dat het contract op 1 maart 2017 stopgezet kan worden."

  "Ik heb Klaas vandaag gebeld en gezegd dat we die clausule zouden bekijken. Er volgt zoals altijd aan het einde van het seizoen een evaluatie en we kunnen niet ontkennen dat de resultaten voor het tweede jaar op een rij tegenvallen."

  "Voor alle duidelijkheid: mocht die clausule in het contract toegepast worden, is er dus geen sprake van een ontslag of contractbreuk.”

  "Het inroepen van een bestaande clausule is geen ontslag"