• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oud-ploegleider: "Het doet echt pijn. Serge Baguet was een van mijn beste vrienden"

  Jef Braeckevelt en Serge Baguet waren twee handen op een buik.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het overlijden van Serge Baguet komt hard aan bij Jef Braeckevelt. "Er zijn twee renners waar ik veel plezier aan beleefd heb: Claude Criquielion en Serge Baguet. Ik ben ze nu allebei kwijt. Dat doet echt pijn", snikt de 74-jarige oud-ploegleider.

  "Een van mijn beste vrienden"

  Jef Braeckevelt was bij de Lotto-ploeg niet alleen de ploegleider van Serge Baguet. "Serge Baguet was een van mijn beste vrienden. Ik heb er veel plezier aan beleefd. Op zo'n jonge leeftijd, dat is spijtig", reageert een geëmotioneerde Braeckevelt bij Sporza.

  "Er zijn twee renners waar ik veel plezier aan beleefd heb: Claude Criquielion en Serge Baguet. Ik ben ze nu allebei kwijt. Dat doet echt pijn. Serge was een zeer sympathieke mens en een verstandige jongen."

  "Zo'n talent mocht niet verloren gaan"

  Jef Braeckevelt heeft de carrière van Serge Baguet nieuw leven ingeblazen. In 2000 loodste hij de dakwerker opnieuw de wielersport in. "Ik heb nooit aan zijn talent getwijfeld", vertelt de voormalige ploegleider.

  "Door omstandigheden was hij gestopt met koersen. Serge kon goed bergop rijden en hij was snel aan de finish. Zeker in een kleine groep."

  "Zo'n talent mocht niet verloren gaan. Ik wou hem een nieuwe kans geven. Daar was hij me zeer dankbaar voor. Dat is hij nooit vergeten."

  "Tourrit was ook een van mijn hoogtepunten"

  Een jaar na zijn comeback boekte Serge Baguet de grootste overwinning in zijn carrière. In 2001 won de Lotto-renner een rit in de Ronde van Frankrijk.

  "Het was ook een hoogtepunt in mijn carrière. We waren allebei heel emotioneel", weet Jef Braeckevelt nog. "Weinig renners kunnen zeggen dat ze een Tourrit gewonnen hebben."

  🎬 RIP Serge Baguet: van dakwerker tot winnaar in de Tour

  Bekijk hieronder de hoogtepunten uit de carrière van Serge Baguet (47):

  Video player inladen ...

  Beluister het emotionele interview met Jef Braeckevelt