• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Démare snelt naar zijn 2e ritzege in Bessèges

  Voor Démare is het zijn 2e zege in Bessèges.

  Bijna had het peloton zich misrekend in de 4e rit van de Ster van Bessèges. Pas in de slotkilometer ging een kopgroep met Jelle Wallays voor de bijl. Het was Arnaud Démare die voor de 2e keer mocht juichen, voor de Noor Alexander Kristoff. Calmejane blijft leider.

  Razend spannende finale

  Soms zijn er van die dagen dat de vluchters eindelijk eens beloond worden voor hun gulle inspanningen. Jelle Wallays hoopte dat het in Bessèges zo'n dag was en trok al vroeg op avontuur met onder meer Kevyn Ista en Preben Van Hecke, de voormalige Belgisch kampioen.

  Met nog 55 km voor de boeg smolt hun bonus tot 22 seconden. Boeken toe zou je dan denken, maar het peloton gaf de koplopers nog wat extra speelruimte. Toen het verschil nog 32 tellen bedroeg op 5 km van de streep, gingen de alarmbellen af in het peloton.

  Katjoesja, FDJ en Cofidis trokken aan hetzelfde zeel en pas in de slotkilometer waren alle vluchters opgeraapt. In de sprint had Arnaud Démare het sterkste eindschot, net als in de openingsrit. Kristoff eindigde net als toen ook 2e.

  De kopgroep redde het net niet

  Uitslag rit 4

  1. Arnaud Démare (Fra) - 152,9 km in 3u36'24"
  2. Alexander Kristoff (Noo) - zelfde tijd
  3. Christophe Laporte (Fra)
  4. Armindo Fonseca (Fra)
  5. Mads Würtz Schmidt (Den)
  6. Pieter Vanspeybrouck
  7. Roy Jans
  8. Eduard Prades (Spa)
  9. Andrea Pasqualon (Ita)
  10. Maxime Vantomme

  Stand na rit 4

  1. Lilian Calmejane (Fra) - in 14u25'33"
  2. Mads Würtz Schmidt (Den) - op 17"
  3. Tony Gallopin (Fra) - 18"
  4. Christophe Laporte (Fra) - 21"
  5. Sylvain Chavanel (Fra) - 22"
  6. Pierre Latour (Fra) - 25"
  7. Nils Politt (Dui) - z.t.
  8. Reto Hollenstein (Zwi)
  9. Romain Hardy (Fra)
  10. Maxime Vantomme - 33"