• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bemelmans: "Niemand had geloofd dat we nu op voorsprong zouden staan"

  België mag opnieuw de vuisten ballen in de Daviscup.

  Ruben Bemelmans en Joris de Loore hebben met een gewonnen vijfsetter opnieuw voor een stuntje gezorgd in het Daviscup-duel tegen Duitsland. De Belgen hielden na een sterke start het hoofd koel in de vijfde set. "Alles wat we deden, klopte gewoon."

  Drie uur en twaalf minuten, zoveel hadden Ruben Bemelmans en Joris de Loore nodig om de tussenstand in de Daviscup in het voordeel van België te trekken. De Belgen overleefden een dipje in de derde en vierde set, maar hielden steeds het hoofd koel.

  "We zijn echt heel blij dat we de boel nog hebben gekeerd in die vijfde set", zegt Ruben Bemelmans voor de Sporza-microfoon. "Na die goeie start was er even een momentumshift voor de Duitsers, maar in de laatste set hebben we ons voor de volle honderd procent gegeven. Alles wat we deden, lukte ook."

  "We hadden nooit verwacht hier vandaag op een 1-2-voorsprong te staan en dat doet uiteraard deugd. Morgen zijn de Duitsers wel weer favoriet, maar dat wil eigenlijk niets zeggen. Kijk maar naar de manier waarop Steve gisteren won."

  "Rankings zeggen hier ook al niet zo veel. Het belangrijkste in zo'n Daviscup-duel is om het hoofd koel te kunnen houden en helemaal tot op de limiet te gaan."

  De Loore: "Deze is voor de supporters"

  Ook Joris de Loore had een belangrijk aandeel in de Belgische zege. "Zij hadden met Zverev dan wel een speler met ervaring op het hoogste niveau, maar we zijn er op vlak van inzet toch over gegaan."

  "Het was een beetje moeilijk toen Zverev onze breakpunten telkens weg serveerde. Dat was op zich frustrerend, maar in de vijfde set zijn we voor onze inspanningen beloond geweest. We speelden mede dankzij onze supporters met ons hart en dat loonde."

  "Zonder sterkhouder David Goffin geeft deze tussenstand ons toch wel extra vertrouwen. En dat kunnen we morgen uiteraard opnieuw gebruiken."