• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bloedende Kittel: "Deze keer aanvaard ik excuses niet"

  Marcel Kittel rijdt de etappe uit met een bloedende wenkbrauw.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Oekraïense renner Andrej Grivko moet de Ronde van Dubai verlaten. De wedstrijdjury heeft hem uit koers gezet wegens geweld. Grivko had Marcel Kittel een elleboogstoot uitgedeeld in de derde etappe. De Duitse sprinter is woedend.

  Elleboogstoot

  Het ging er vandaag heftig aan toe in Dubai. Een zandstorm verhitte de gemoederen in het peloton. Marcel Kittel (Quick-Step) moest een elleboogstoot van Andrej Grivko (Astana) incasseren.

  "Ik kreeg van Grivko een slag in mijn gezicht", verklaart Kittel in een officieel bericht van de organisatie. "Daarom koerste ik nadien met een bebloed gezicht. Mijn wenkbrauw was geraakt."

  "Gelukkig ben ik niet gevallen. In de sprint zelf leverde mijn ploeg goed werk, maar ik zat niet in goede positie en wellicht zat ik met mijn gedachten ook elders."

  "Probeerde vooraan te geraken"

  Aan Cyclingnews.com vertelde Marcel Kittel meer over het incident. "Het gebeurde tijdens de waaiervorming", zegt de Duitser.

  "Ik probeerde weer vooraan te geraken. Dan is het perfect normaal dat je wat tegen mekaar duwt, denk ik. "

  "Een ploegmaat van Grivko was het daar niet mee eens. Zo kwam ik tussen die ploegmaat en Grivko zelf te zitten. Ik moest Grivko wat opzijzetten, maar ik bleef wel met mijn handen op mijn stuur."

  "Ik vroeg die jonge ploegmaat waarom hij zo'n risico nam. Op dat moment kreeg ik een slag in mijn gezicht."

  Uit koers genomen

  "Ik heb nog met hem proberen te praten, maar dat is niet voor publicatie", gaat Marcel Kittel voort. "Een centimeter naar rechts en hij had mijn oog kunnen beschadigen. Mijn bril brak bij het incident."

  De wedstrijdjury geeft Andrej Grivko uit koers genomen. Hij moet ook een boete van 200 Zwitserse frank (187 euro) betalen.

  "Ik aanvaard excuses niet"

  Astana maakte ondertussen al excuses over aan Marcel Kittel. "Het team verontschuldigt zich bij Marcel en zijn ploeg voor het ongepaste gedrag van Andrej Grivko", klinkt het op Twitter.

  Voor Kittel is dat niet voldoende. "Deze keer aanvaard ik geen excuses. Dit heeft niets met wielrennen te maken. Een schande voor onze prachtige sport. Ze moeten hem zes maanden schorsen."

  Zandstorm zorgt voor chaos in Dubai

  Een zandstorm heeft de langste etappe van de Ronde van Dubai extra zwaar gemaakt. Het peloton werd versplinterd in waaiers en zorgde voor verschillende valpartijen. 

  Het lijkt alsof Cavendish een veldrit gereden heeft