Ga naar de inhoud

Terug van weggeweest: de Elfstedenronde in en om Brugge

 ma 30 januari 2017 12:36
Brugge blijft een wielerstad.
In juni is Brugge het decor voor de Elfstedenronde. Met die naam krijgt de roemrijke wielerwedstrijd, die al bestond tussen 1943 en 1989, een tweede leven.

Maertens, Van Looy en Van Steenbergen

Het was al een tijdje bekend dat een nieuwe wedstrijd het vertrek van de Ronde van Vlaanderen zou opvangen. Het is de Elfstedenronde geworden.

Brugge en de organisatoren grijpen daarmee terug naar het verleden. Er was namelijk al een wielerklassieker met die naam tussen 1943 en 1989. Ronkende namen als Freddy Maertens, Rik Van Looy en Rik Van Steenbergen staan op de erelijst.

20 kilometer kasseien

Het parcours van de Elfstedenronde is trouw gebleven aan het verleden. De start is uiteraard voor Brugge, daarna wordt er via Tielt en Roeselare naar Nieuwpoort afgezakt om dan langs de kust terug naar Brugge te rijden met op het einde twee lussen naar Damme.

De wedstrijd is bijna 200 kilometer lang. 20 kilometer bestaat uit kasseien. Die wedstrijd vindt plaats op zondag 18 juni.

Onze Brugse wielerreporter is in zijn nopjes

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.