• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Na Goffin laten ook Nadal en Raonic Daviscup-confrontaties schieten

  Nadal heeft na de slopende finale extra recuperatie nodig.

  Na de slopende Australian Open-finale tegen Federer neemt Rafael Nadal op voorspraak van zijn medische team wat extra rust. Daardoor mist hij komend weekend de eerste ronde in de Wereldgroep van de Daviscup tegen Kroatië.

  De ruim 3 uur en 40 minuten durende finale in Melbourne heeft zijn tol geëist bij Rafael Nadal (ATP-7). "De afgelopen maand was fysiek een echte slijtageslag voor Rafa. Nu heeft hij tijd nodig om te bekomen van zijn inspanningen. Ik reken erop dat hij ons in de volgende rondes opnieuw zal kunnen helpen", vertelt de Spaanse Daviscup-kapitein Conchita Martinez.

  Voor het duel tegen Kroatië wordt Nadal vervangen door Feliciano Lopez (ATP-35). Voorts bestaat de Spaanse selectie uit Roberto Bautista Agut (ATP 16), Pablo Carreno (ATP 26) en dubbelspecialist Marc Lopez. De Kroaten missen Marin Cilic (ATP 7) en Ivo Karlovic (ATP 19).

  Ook Canada mist zijn speerpunt. Milos Raonic (ATP-4), die in Australië in de kwartfinale onderuit ging tegen Nadal, stuurt zijn kat tegen Groot-Brittannië. Peter Polansky (ATP-128) is zijn vervanger.

  Ook Goffin, Federer en Wawrinka laten confrontaties schieten

  Eerder deze week liet David Goffin (ATP-11) al weten dat hij geen deel zal uitmaken van het Belgische team dat het komend weekend opneemt tegen Duitsland. Arthur De Greef, de nummer 142 op de wereldranglijst, neemt zijn plaats in.

  Australian  Open-winnaar Roger Federer had, net als zijn landgenoot Stan Wawrinka, al begin dit jaar aangekondigd dat hij weinig zin had in een tripje naar de Verenigde Staten voor de Daviscup. De eerste ronde van de Werelgdgroep is daardoor toch redelijk onthoofd.