• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Ik denk dat de mensen mijn kop nu al kotsbeu zijn"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Boonen heeft vorige week in Argentinië zijn eerste competitiekilometers van zijn laatste profseizoen afgewerkt. Renaat Schotte volgde Boonen tijdens zijn eerste koers van 2017 en had een openhartig interview met de kopman van Quick-Step Floors.

  "Toch doorgaan na Roubaix? Begin niet, hé"

  "Winnen in Roubaix en doordoen, dat lijkt me iets voor Tom Boonen", werpt Renaat Schotte de afscheidnemende Boonen voor de voeten. "Begin niet, hé", reageert Boonen.

  "Dat is zeker niet het plan, maar ik heb het al aangehaald: zeg nooit nooit. Neen, het is 100 procent zeker dat ik stop, maar ik heb al geleerd dat je nooit zeker bent in het leven."

  Video player inladen ...

  "Na de finish mijn fiets in het publiek smijten"

  Boonen rijdt nog altijd goed, maar zal op 9 april toch zijn laatste koers rijden. Dat is weinig renners gegeven. "Je kunt doorgaan tot wanneer je het kotsbeu bent of niet meer meekunt. Of je kunt stoppen op een moment dat het wel lukt."

  "Vorig jaar zag je in Roubaix niet de beste Boonen. Dat zou een zuur afscheid geweest zijn. Dat wil niet zeggen dat ik er dit jaar zal winnen, maar ik zal op een ander niveau kunnen meekoersen."

  "Ik wil nog één keer meedoen voor de zege en daarna met een goed gevoel mijn fiets in het publiek smijten en het aftrappen."

  Video player inladen ...

  "Milaan-Sanremo? Dat ligt iets gevoeliger"

  Roubaix is het hoofddoel, maar ook de andere klassiekers zal Boonen niet laten liggen. "Ik ben niet van plan om me tot 9 april weg te steken. Ik zal proberen in elke klassieker toonaangevend te zijn. Dat begint bij de Omloop en eindigt in Roubaix."

  "Milaan-Sanremo? Dat ligt iets gevoeliger. Ik moet ook denken aan de toekomst: in onze ploeg hebben we nog enkele renners die nog veel langer zullen meegaan."

  Video player inladen ...

  "Zal als ex-renner niet op alles en iedereen kijven"

  Tom Boonen geniet ook op 36-jarige leeftijd nog van zijn profbestaan. "Dat is enorm leuk en het is altijd de bedoeling geweest om te stoppen op een moment waarop ik de fiets niet kotsbeu ben."

  "Ik ken heel veel collega's die gestopt zijn met een degout van de fiets en de koers. Ze raken dan 15 jaar geen fiets aan, beginnen daarna weer te trainen en zijn dan fanatieker dan ooit."

  "Ik zal zeker niet de gefrustreerde wielrenner zijn die na z'n carrière op alles en iedereen ligt te kijven."

  Video player inladen ...

  "Wil nog tweede keer van mijn hobby mijn beroep maken"

  Hoe concreet zijn de plannen voor na de carrière? "Op wielervlak weet ik nog niet goed wat ik wil. Ik denk dat ik even uit de koers zal verdwijnen, want ik vermoed dat de mensen mijn kop al kotsbeu zijn. Ik zou mezelf nu ook al beu zijn."

  "Het plan naast de fiets ligt vast, maar daar wil ik niet te veel over zeggen. Het is allemaal nieuw, maar daar heb ik niet te veel schrik voor."

  "Ik heb één keer van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en ik zou dat graag een tweede keer doen. Volledig wegblijven van de wielersport zou heel moeilijk zijn, maar ik zal niet op het eerste voorstel springen."

  Video player inladen ...

  "Opvolger? Geef niemand die druk"

  Wie kan in de voetsporen van Tom Boonen treden? "Ik weet niet of er zich iemand geroepen voelt. Ik vond dat vroeger altijd een afschuwelijke vraag: wie wordt de nieuwe Johan Museeuw?"

  "Ik ben wie ik ben en heb aan mijn eigen weg proberen te timmeren. We hebben enkele goeie talenten die heel mooie wedstrijden kunnen winnen, maar geef die jongens niet de druk om 23 voorjaarskoersen te winnen. Dat mag je niemand aandoen."

  Video player inladen ...