• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant day after: "Ben nog iets gaan drinken met Nederlandse ploeg"

  Sanne Cant: "Trui zal van september tot WK te zien zijn."

  Kersvers wereldkampioene Sanne Cant had vanochtend al een afspraak met de pers. Ze toonde er haar trui en medaille en deed nog eens haar wonderlijke relaas van de laatste 18 uur. "De trui zal volgend jaar altijd te zien zijn."

  Na het beklijvende duel met Marianne Vos reed Cant in Luxemburg naar haar eerste wereldtitel. Wat gebeurde er na de race?

  "Eerst moest ik naar de antidopingcontrole, dan naar de bond en vervolgens gingen we met de sponsors en de ploeg eten. Daarna ben ik met de Nederlandse ploeg iets gaan drinken, de Belgen waren al naar huis. Marianne Vos was ook van de partij. Het was een leuk feestje."

  De 26-jarige veldrijdster staat al jaren aan de top in België: "Toen ik begon stond het vrouwenveldrijden in België nog niet te hoog geklasseerd. Ik heb het de voorbije tien jaar zien groeien en heb misschien zelfs mee geholpen aan de groei."

  Cant werkte al jaren naar de wereldtitel toe, maar het mislukte telkens. "Frustratie was er nooit. Ik heb altijd gedacht: "Ooit zal het lukken". Gisteren was misschien iets vroeger dan verwacht."

  "Trui zal volgend jaar altijd te zien zijn"

  Cant is een veldrijdster pur sang, haar Nederlandse concurrentes combineren veld én weg, waardoor ze de crossen uitkiezen. Cant: "De trui zal van september tot het volgende WK te zien zijn. Ik denk dat dat voor iedereen plezant is. Ook voor de organisatoren."

  Foto's van Cant: