• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens juicht opnieuw op Mallorca: "Geweldige teamprestatie"

  Wellens zorgt voor de derde Belgische zege van het seizoen.

  Tim Wellens heeft zijn kunststukje van gisteren nog eens overgedaan in de Challenge Mallorca. Hij klopte Alejandro Valverde in een sprintje bergop. Het is al derde overwinning op rij voor Lotto-Soudal op Mallorca. Tiesj Benoot en Louis Vervaeke onderstreepten de dominantie met de derde en de vierde plaats.

  In het derde luik van de Challenge Mallorca zochten de renners ruiger terrein op. Ze kregen 155 kilometer hellingen voor de kiezen tussen Andratx en Port de Polença.

  De zilte zeelucht stuurde elf renners op avontuur, maar meer dan vijf minuten voorsprong kregen ze niet. Ook de koppeltijdrit van Jonathan Dibben en Christian Knees (Sky) was geen succesformule.

  Op het klimmetje van derde categorie richting de streep liet Tim Wellens zijn benen nog eens spreken. Met Valverde kreeg hij een te duchten tegenstander, maar de Belg was ongenaakbaar. Het derde succes op rij voor Lotto-Soudal.

  In zijn zog snelden Tiesj Benoot en Louis Vervaeke naar de derde en de vierde plaats.

  Wellens: "Niet verwacht om al twee keer te winnen"

  "Ik ben aan de voet van de slotklim gedemarreerd en ben uit de greep van het peloton kunnen blijven", vertelt Wellens. "Het was een geweldige prestatie van het team. De ploegmaats hebben de koers hard gemaakt, zodat Valverde geen hulp meer had in finale. Het is al de derde dag op rij dat we er als ploeg staan. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen."

  "Ik wist dat ik goed ging zijn in de Challenge Mallorca, maar er is nog een verschil tussen goed zijn op training en goed zijn in een wedstrijd. Ik had zeker niet verwacht om al twee keer te winnen. Morgen rijd ik niet, maar ik ga de ploegmaats misschien wel aanmoedigen voor een vierde overwinning."

  "De bedoeling was eigenlijk dat ik pas later dit vormpeil zou halen. De Strade Bianche is het eerste doel. Ik heb dus nog even om te rusten en dan hard te trainen om nog beter aan de start te staan."

  Trofeo Andratx-Mirador des Colomer (1.1)
  1.Tim Wellens 155 km in 4u27'55" 
  2.Alejandro Valverde (Spa) z.t. 
  3.Tiesj Benoot z.t.
  4.Louis Vervaeke op 4" 
  5.David Belda (Spa) 5" 
  6.Pieter Weening (Ned) 7" 
  7.Rafal Majka (Pol) z.t.
  8.Ian Boswell (GBr) z.t. 
  9.Alex Aranburu (Spa) z.t. 
  10.Vicente Garcia de Mateos (Spa) z.t. 

  Tweets: