• home
 • video
 • pas verschenen

  Meeusen: "Lang geleden dat ik met zo'n goed gevoel naar WK trok"

  "Bij de parcoursverkenning dacht ik aan één naam: Tom Meeusen", dixit Mathieu van der Poel. Hallo, Tom Meeusen? "Ik zal mijn hart volgen en ik zal koersen voor wat ik waard ben", zegt de Belgische outsider.

  In zijn laatste drie koersen eindigde Tom Meeusen (Telenet-Fidea) telkens op het podium. "Het gaat heel goed in januari en ik heb er zin in", vertelde Meeusen gisteren op het persmoment aan Sporza. "Ik rijd hier ook op een parcours dat me goed ligt."

  "We hebben nog nooit een wedstrijd in Bieles gereden. De omlopen van de vorige kampioenschappen kenden we ongeveer, maar dit maakt het wel speciaal en avontuurlijk. Ik kijk er wel naar uit."

  Meeusen lijkt dus net op tijd klaar voor het WK. "Het is nu al enkele jaren dat ik in de kerstperiode goed begin te fietsen."

  "En ik word zoetjesaan ook slimmer om dat te proberen door te trekken tot de kampioenschappen. Het is lang geleden dat ik met zo'n goed gevoel naar een kampioenschap ben gegaan."

  "Het is een WK en dan speelt de kick van het moment mee"

  Wat zijn de concrete ambities en verwachtingen voor Meeusen morgen? "Ik verwacht een heel mooi duel tussen Mathieu en Wout en hoop dat de tweede lijn iets korter bij dat duo kan zitten."

  "Ik zal zelf mijn hart volgen en zal koersen voor wat ik waard ben. Als ik hen kan volgen, dan doe ik dat. Het is een WK en dan speelt de kick van het moment mee."

  Een echt ontspannen sfeertje heerste er gisteren overigens niet in het Belgische kamp. "Ik zou niet graag in Wout zijn plaats op die persconferentie gezeten hebben", gaf Meeusen nog mee. "Maar hij gaat er zelf lichtjes mee om. Van die storm zal hij nu nog weinig last hebben."

  Bekijk hier wat Sven Nys en co over Meeusen te zeggen hadden in Extra Time Cross

  Video player inladen ...

  Nys: "We gaan zeker met Tom om de tafel zitten"

  Sven Nys: "Tom is eind dit jaar einde contract. Veel jongens hebben graag zekerheid voor het einde van het crossseizoen."

  "Ik voelde al dat Tom niet goed in z'n vel zat. We gaan zeker met hem om de tafel zitten. Voor ons is elke renner even belangrijk. Er is geen probleem Meeusen. Hij heeft de ploeg na Bart Wellens lang alleen gedragen. Misschien heeft hij het nu moeilijk dat de aandacht verdeeld wordt. Dat is een klik die je moet maken."

  Paul Herygers: "Bij Van Kasteren was hij vogelvrij. Hij mocht doen wat hij wou. Ik denk dat je je hem kunt genezen van het Telenet-syndroom als je hem met rust laat."