• home
 • video
 • pas verschenen

  Veldrijder Andy Schleck 34e op WK junioren 2002

  Schleck finishte op ruim drie minuten van wereldkampioen Pauwels.

  U kent Andy Schleck (31) vooral als ronderenner en Tourwinnaar. Wist u dat de Luxemburger ook gecrost heeft? In 2002 stond de 16-jarige Schleck aan de start van het WK veldrijden voor junioren.

  "Crossen is goed voor je techniek"

  "Als wegrenner trok ik in de winter graag het bos in op mijn veldritfiets. Zo hield ik mijn conditie op peil", vertelt Andy Schleck (foto) aan Sporza. "Je kan ook op je mountainbike springen, maar voor je techniek vind ik een crossfiets beter. Dat ligt iets dichter bij het wegwielrennen."

  "Als jonge renner heb ik nog aan wedstrijden deelgenomen. In 2002 stond ik als junior aan de start van het WK in Heusden-Zolder."

  De 16-jarige Schleck finishte als 34e. Op ruim drie minuten van wereldkampioen Kevin Pauwels, maar wel drie plaatsen voor ene Lars Boom.

  2002: Kevin Pauwels wint WK voor junioren

  Andy Schleck deed 15 jaar geleden nooit mee voor de wereldtitel. Kevin Pauwels wel. Hij won voor de Pool Krzysztof Kuzniak en de Tsjech Zdenek Stybar.

  Video player inladen ...

  Schleck peter van WK in Luxemburg

  Komend weekend is Andy Schleck peter van het WK veldrijden in zijn Luxemburg. Wij trokken met de Tourwinnaar van 2010 op pad om het WK-parcours te leren kennen.