• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meersman (31) zet punt achter carrière door hartritmestoornissen

  Einde carrière voor Gianni Meersman.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Gianni Meersman (31) moet noodgedwongen stoppen met koersen. De West-Vlaming kampt met hartritmestoornissen. "Wielrennen was niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie. Het doet enorm veel pijn om deze passie niet meer te kunnen uitoefenen."

  "Bij een recent medisch routineonderzoek werden bij Gianni Meersman hartritmestoornissen en littekenweefsel op zijn hart ontdekt", staat te lezen in een persbericht.

  "Bijkomende onderzoeken wezen uit dat dit een acuut gevaar voor zijn gezondheid zou betekenen als hij zijn sport nog op hoog niveau zou uitoefenen. Daarom heeft hij de moeilijke en drastische beslissing genomen om zijn wielercarrière onmiddellijk stop te zetten."

  "Toen mij enkele weken geleden de onregelmatigheden aan mijn hart werden gemeld, was dat uiteraard een donderslag bij heldere hemel", legt Meersman uit.

  "Ik heb intussen nog bijkomende onderzoeken en scans laten doen, maar ook die wezen uit dat er een gevaar voor mijn gezondheid zal blijven bestaan als ik verder zou koersen. Specialisten hebben me dan ook aangeraden om mijn wielercarrière te beëindigen."

  "Voor mijn vrouw en dochtertje, die jarenlang alles opzij gezet hebben voor mijn carrière, kan en wil ik dergelijk risico dan ook niet nemen. Wielrennen was niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie. Het doet dan ook enorm veel pijn om deze passie niet meer te kunnen uitoefenen."

  Ritzeges in de Vuelta, Romandië en Catalonië

  Gianni Meersman begon in 2007 zijn profcarrière bij Discovery Channel en stapte na enkele jaren bij FDJ over naar de Lotto-ploeg. In 2013 trok Meersman naar de ploeg van Patrick Lefevere, waarbij hij zijn grootste successen boekte.

  Meersman, vooral een sprinter, won er ritten in onder meer de Ronde van Romandië en de Ronde van Catalonië. Afgelopen seizoen stak hij ook twee ritzeges in de Vuelta op zak.

  Meersman kon bij Etixx-Quick Step niet rekenen op een contractverlenging, maar zou vanaf 1 januari het truitje van de Franse ploeg Fortuneo-Vital Concept dragen. 

  VIDEO: de twee ritzeges van Meersman in de Vuelta

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...