• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Poel na zware val: "Ik ben oké en heb geluk gehad"

  Hoe groot is de schade bij Van der Poel?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Hoe groot is de schade bij Van der Poel?

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Azencross in Loenhout heeft met Mathieu van der Poel een slachtoffer geëist. De Nederlandse kampioen kwam in de voorlaatste ronde zwaar ten val op zijn schouder en bleef een tijdje liggen. Hij werd met een nekbrace op een draagbaar afgevoerd naar het ziekenhuis. "Maar ik ben oké", liet hij op Twitter weten.

  Mathieu van der Poel zat op 2 ronden van het einde in een kopgroepje van 7 crossers. De Nederlander wilde reageren op een prik van Toon Aerts en schuwde de risico's niet tijdens zijn inhaalmanoeuvre. Na een klein knikje schoof zijn voorwiel weg.

  Van der Poel kwam stevig ten val op zijn nek en schouders en bleef minutenlang liggen op de plaats van de valpartij.

  Broer David en vader Adrie van der Poel kwamen toegesneld en zagen hoe de Nederlandse kampioen met een draagbaar en nekbrace werd afgevoerd.

  Een halfuur na de val verliet de ziekenwagen het terrein in Loenhout. Ploegleider Christoph Roodhooft liet aan Sporza weten dat Van der Poel bij bewustzijn was en zijn armen en benen kon bewegen.

  Van der Poel kon rond 17.30u het ziekenhuis verlaten en deelde op Twitter geruststellend nieuws. "Ik ben oké. Het was een nare valpartij en het was mijn eigen schuld. Maar ik heb geluk gehad", schrijft de Nederlander, die enkel een gekneusde nek aan zijn val overhoudt.

  "Ik kwam vol op mijn aangezicht terecht en was even groggy"

  Op de ploegsite doet Van der Poel het verhaal van zijn valpartij. "Toon Aerts viel aan en ik zag dat Tom Meeusen het gat liet vallen. Dat wilde ik niet laten gebeuren", legt Van der Poel uit.

  "Ik wilde Tom passeren, maar omdat ik zo gefocust was op dat manoeuvre, had ik niet door dat ik eigenlijk te veel snelheid had. Ik kwam op mijn voorwiel terecht en vloog over mijn fiets."

  Van der Poel verloor naar eigen zeggen nooit het bewustzijn. "Ik kwam wel vol op mijn aangezicht terecht en was even groggy. Ik moest even bekomen en daarom bleef ik liggen."

  Enkele tweets over de val van Van der Poel