• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stybar (18e) na Loenhout: "Leuk, maar lichaam was er niet op voorbereid"

  Zdenek Stybar.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In de schaduw van de val van Mathieu van der Poel maakte Zdenek Stybar vandaag zijn comeback in het veld. "Misschien reed ik iets te enthousiast in de openingsronde", zei de Tsjech van Quick Step na afloop.

  Drievoudig wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar proefde in de Azencross nog eens van het veld. "Maar de 1e keer weer vol gas gaan in de cross was niet gemakkelijk", zei Stybar, die 18e eindigde.

  "Misschien reed ik wat te enthousiast in de openingsronde. Ik wist dat ik daarvoor snel de tol zou betalen."

  De Tsjech van Quick Step reed na een kwartier crossen een tiental seconden achter het groepje van wereldkampioen Van Aert, totdat hij een tuimelperte maakte. "Voor de 2e materiaalpost schoof mijn voorwiel weg, maar het was allemaal niet zo erg."

  "Het was leuk, maar mijn lichaam was er niet op voorbereid om zo snel te rijden. Ik denk dat het morgen wel beter zal gaan in Bredene."

  Peeters: "Stybar lachte dat hij nu het WK kan rijden"

  Zal Zdenek Stybar eind januari ook te bewonderen zijn op het WK veldrijden? "2 crossen rijden is niet de ideale voorbereiding op een WK", zegt Stybar. "Toen ik wereldkampioen werd in Hoogerheide 2014 had ik in de aanloop 6 veldritten gereden."

  Ook ploegleider Wilfried Peeters vindt een WK-deelname geen goed idee. "Als je veel op de weg rijdt, speel je veel van je techniek kwijt. En dat komt je duur te staan op een wedstrijd zoals het WK. Maar toen Stybar het nieuws hoorde over de Ronde van Qatar, die niet doorgaat, lachte hij in de camper: “Misschien kan ik dan wel het WK rijden.”"