• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meunier was in Bastenaken: "Ik hoop dat Aurier de Africa Cup wint"

  Meunier steekt zelf geen geld in het kunstgrascentrum in zijn geboortestreek.

  Rode Duivel Thomas Meunier gaat de sportende jeugd in Bastenaken - zijn geboortestreek - ondersteunen. De PSG-verdediger verbindt zijn gezicht aan een kunstgrascentrum dat in 2018 zal openen, weet RTL. Meunier zal het peterschap op zich nemen, de centen - ongeveer 1 miljoen euro - komen van de stad en het Waalse gewest. Aan de RTBF vertelde hij ook over zijn eerste maanden bij PSG: "Ik speel meer dan verwacht, want ik was aanvankelijk een noodplan."

  Meunier was gisteren in het land voor de voorstelling van het nieuwe project. Er komt een kunstgrasveld én kleedkamers, waar onder meer jonge voetballers begeleid kunnen worden.

  Sportverenigingen van de gemeente Bastenaken en omgeving kunnen er terecht. 

  Meunier legt zijn rol uit. Die is niet financieel, maar eerder menselijk van aard: "Mijn kennis doorgeven, raad geven, mijn gezicht verlenen, een soort peterschap uitoefenenen en in mijn vrije tijd af en toe de jongeren begeleiden."

  "Het terrein kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden: voor kinderstages, maar ook voor volwassenen,..."

  Vriend en zakenpartner Dominique Gardeur schetst het belang van het centrum: "In de regio hier zijn heel weinig kunstgrasvelden. Voetbalclubs zijn in de winter dan ook verplicht om indoor te trainen, maar tussen de zaal en het veld is er een groot verschil."

  Burgemeester Benoît Lutgen was ook van de partij: "We willen een referentie worden voor de hele streek op het gebied van voetbal, maar ook voor andere sporten die op het kunstgrasveld kunnen beoefend worden."

  "Hoop dat Aurier Africa Cup wint, dat zou goed zijn voor ons beiden"

  De RTBF maakte van de gelegenheid gebruik om Meunier naar zijn eerste maanden bij PSG te polsen: "Aanvankelijk was ik eerder een noodplan. Ik ben een beetje verrast door de speeltijd die ik al kreeg."

  "Uiteindelijk heb ik mooie stappen gezet, meerbepaald dankzij het vertrouwen van de staf. Ik kreeg kansen in de beker, de competitie en de Champions League. Ik kon mijn kwaliteiten tonen en dat was dikwijls positief. Ik ben blij met mijn eerste maanden bij PSG en hoop dat dat gaat blijven duren."

  "Ik zit aan vier goals en vier assists in alle competities. Niet slecht voor iemand dit een onbetwistbare titularis is. Ook van de vedetten rondom mij kan ik alleen leren."

  Meunier is normaal de tweede rechtsback, Serge Aurier de eerste. De Ivoriaan trekt in januari naar de Africa Cup in Gabon, waar de finale op 5 februari gepland is. "Ik hoop dat hij de finale haalt en het toernooi wint. Dat zou voor ons allebei goed zijn. Aurier is een uitzonderlijke speler, onze gezonde concurrentie maakt dat we elkaar verbeteren."