• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandegoor over Wiggins: "Hij liet het water in de koers rimpelen"

  Het was nooit saai met Bradley Wiggins in de koers.

  Christophe Vandegoor vond Bradley Wiggins "een zeer interessante persoonlijkheid". Hij denkt wel dat de recente "dopingverhalen" zijn beslissing om te stoppen versneld hebben. "Dat zorgt voor een domper op het einde van zijn carrière."

  Bradley Wiggins kwam naar de zesdaagse van Gent met de gedachte dat het zijn laatste wedstrijd zou zijn.

  Toch wou hij geen afscheidsinterview geven. Hij stuurde me altijd wandelen met de mededeling dat het misschien niet zijn laatste koers was.

  Ook Iljo Keisse zei na de zesdaagse dat hij volgend jaar wel eens met Wiggins in Gent wou rijden. Maar blijkbaar heeft hij er toch genoeg van. Zijn carrière is ook mooi genoeg geweest.

  Ik vond hem een zeer interessante persoonlijkheid. Hij liet het water in de koers rimpelen, zorgde af en toe zelfs voor een golfslag. Maar het verhaal over de attesten zorgt toch voor een domper op het einde van zijn carrière.

  Hij is de laatste weken nog in het oog van een stormpje terecht gekomen. Het zou kunnen dat dat zijn beslissing om te stoppen versneld heeft.

  In het oog van de storm, maar wel storm in glas in water

   Wiggins blijkt in de periode van 2011 tot 2013 af en toe cortisonen te hebben genomen op cruciale periodes in het seizoen. Er was ook een mysterieus pakketje dat vlak voor de Tour van 2011 aan hem geleverd werd.

  Daar worden dan openlijk vragen bij gesteld, ook door een Britse parlementaire onderzoekscommissie. Maar mensen die er meer verstand van hebben, zoals professor Van Eenoo van het Gentse dopinglab, zeggen dat het een storm in het glas water is.

  In andere sporten zou daar nooit over gesproken worden. Maar in het wielrennen wel, zeker als het over een gemediatiseerde figuur als Wiggins gaat.

  Christophe Vandegoor