• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ronde van Qatar gaat niet door wegens financiële problemen

  Dit beeld gaan we in februari niet te zien krijgen in Qatar.

  Geen waaierspektakel in de Qatarese woestijn volgend seizoen. De wielerwedstrijd kampt met sponsorproblemen en kreeg niet genoeg geld bij elkaar voor de mannen- en de vrouweneditie, die begin februari zouden plaatsvinden.

  De Ronde van Qatar prijkt al sinds 2002 op de UCI-kalender en staat geboekstaafd als de ideale voorbereidingskoers op het Vlaamse voorjaar. Vorig seizoen pronkte Mark Cavendish op het eindpodium, met Kristoff en Van Avermaet naast zich.

  In 2017 zal de woestijn, waar Tom Boonen al 4 keer de eindzege veroverde, onaangetast blijven. In oktober vormde Qatar nog het decor voor het WK wielrennen. De Belgen sleurden toen tijdens het waaiergeweld het volledige pak in stukken en brokken, maar op het einde ging Peter Sagan met de wereldtitel aan de haal.

  Terpstra won in 2014 en 2015 de Ronde van Qatar

  VIDEO: Cavendish kroont zich tot eindwinnaar in Qatar (2016)