Ga naar de inhoud

Tom Boonen weet wat hij wil na zijn loopbaan: autocoureur worden

 zo 11 december 2016 15:35
Tom Boonen stopt met fietsen na het volgende voorjaar.
Tom Boonen reed samen met Jeroom en Philippe Geubels rondjes op het circuit van Zolder ten voordele van Music For Life. "Ik ga blijven koersen, maar niet met de fiets", vertelt hij aan StuBru-presentator Stijn Vlaeminck.

Tom Boonen zit vandaag een hele dag in de race-auto voor Music For Life.

"Met Laps for Life, zo heet ons initiatief, kunnen mensen genieten van betaalde taxiritjes op het circuit van Zolder. Ik doe dat niet alleen, maar samen met Jeroom en Philippe Geubels."

"Met meer dan 100 inschrijvers is het best druk voor ons. Mensen betalen 30 euro voor een rondje. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker."

Van Tom Boonen en Jeroom is geweten dat ze autofreaks zijn. Maar haalt Philippe Geubels wat snelheid?

"Laat ons zeggen dat hij zijn plan trekt. Zolder is niet een heel snel circuit, wij halen hier om en bij de 200 km/uur. Hij rijdt wel sneller dan dat hij praat."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een carrière als autocoureur?

Gaat Tom Boonen dit blijven doen als hij gestopt is met koersen?

"Ik ga blijven koersen, maar niet met de fiets.", lacht hij. "Ik ben hier zeven jaar geleden mee begonnen en ik rijd zo vaak als ik kan."

"Dat het er gaat komen is zeker, alleen weet ik nog niet welk kampioenschap en met welke wagen. Ik houd alle opties open."