• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dit is het sportweekend: dwaze voetbalfans, winnende Van Aert en scorende Hazard in minuut van Ramos

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het topvoetbal in binnen- en buitenland leverde dit weekend naast spektakel ook wanspektakel op. Club Brugge en Anderlecht wonnen, net als Mathieu van der Poel en Wout van Aert in het veldrijden. In dit artikel komt u te weten wat u van het voorbije sportweekend moet onthouden.

  Wangedrag van fans stopt Charleroi-Standard

  Zo mooi voetbal kan zijn (in Brugge, Manchester en Barcelona), zo lelijk kan het ook zijn. De vurige fans van Charleroi en Standard maakten er gisteravond in de derby zo'n potje van dat ref Gumienny niets anders kon dan de match vroegtijdig stoppen. Nadat tot twee keer toe Standard-fans met vuurwerk en projectielen hadden gegooid, waren bommetjes uit het Charleroi-vak de druppel. Standard leidde na 70 minuten met 1-3, maar de kans bestaat dat beide teams met 0 punten achterblijven.

  Video player inladen ...

  Club Brugge en Anderlecht zijn winnaars van het weekend

  Sportief deden Club Brugge en Anderlecht de beste zaak van het weekend op de Belgische velden: Club Brugge spoelde de pijnlijke bekerexit door in de topper tegen Oostende (2-0). Anderlecht smeerde na drie opeenvolgende uitnederlagen Kortrijk zijn eerste thuisverlies aan (1-3). Leider Zulte Waregem liet van zijn pluimen tegen Waasland-Beveren, Club Brugge volgt als tweede op 1 punt, Anderlecht als derde op 3 punten.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Van der Poel en Van Aert verdelen de buit

  "Ik heb in Spa toch de belangrijkste cross van het weekend gewonnen", reageerde Wout van Aert na zijn tweede plaats gisteren in Mol. De overwinning van de wereldkampioen zaterdag in de Superprestige in de Ardennen was de eerste keer in meer dan een maand dat hij de Nederlandse kampioen kon kloppen. Van der Poel draaide in de Zilvermeercross echter weer snel de rollen om.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Gérard wint Masters weer in hol van de leeuw

  Indoor zorgde onze landgenoot Joachim Gérard voor dé Belgische prestatie van het weekend: voor de tweede keer op een rij won de rolstoelstennisser de Masters, het officieuze wereldkampioenschap met de beste acht van de wereld. In het hol van de leeuw in Londen versloeg hij in de finale paralympisch kampioen en nummer 1 van de wereld Gordon Reid.

  Video player inladen ...

  Efficiënt Chelsea maakt City op counter af, Ramos doet het weer voor Real

  We eindigen met twee buitenlandse voetbaltoppers. Manchester City schoot zichzelf in de voet tegen een efficiënt Chelsea: onder meer De Bruyne liet een 2-0-voorsprong liggen, waardoor Costa en Hazard op de tegenaanval nog een 1-3-zege uit de brand konden slepen. Chelsea liep 4 punten uit op City, net als op Liverpool, dat een 1-3 nog uit handen gaf bij Bournemouth.

  In Spanje leek Barcelona in een lauwe Clasico de kloof met Real tot drie punten te dichten, maar dat was zonder "de minuut van Ramos" gerekend. Zoals al zo vaak zorgde de verdediger in een van de slotminuten "en el minuto noventayramos" nog voor een ommekeer: 1-1.

  Video player inladen ...