• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Blatter vangt bot bij het TAS en blijft zes jaar geschorst

  Blatter legt zich neer bij de beslissing van het TAS.

  De procedureslag van voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter bij het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft niets opgeleverd. De Zwitser blijft zes jaar geschorst voor zijn betrokkenheid bij een schimmige duel met ex-UEFA-voorzitter Michel Platini. Tijdens zijn schorsing mag Blatter geen enkele functie in het voetbal uitoefenen.

  Eind vorig jaar werd Sepp Blatter (80) door de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond geschorst voor acht jaar. De sanctie kwam er na een dubieuze financiële overeenkomst tussen de Zwitser en voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini.

  Platini werd eveneens geschorst voor acht jaar, maar de beroepscommissie van de FIFA bracht de schorsingen van Blatter en Platini terug tot zes jaar. Het TAS gaf Platini uiteindelijk een schorsing van vier jaar.

  Ook Sepp Blatter vocht zijn sanctie aan bij het TAS, maar dat heeft dus niets opgeleverd. "Het is moeilijk om deze beslissing te aanvaarden. Maar met het verloop van dit dossier was er geen andere uitkomst mogelijk", reageert een teleurgestelde Blatter, die ook een boete van zo'n 46.000 euro moet betalen.