• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trainingsmakker Naesen: "MTB-weekendje naar Ardennen wordt moeilijk voor Greg"

  Naesen en Van Avermaet trainen vaak samen.

  Oliver Naesen is net als Greg Van Avermaet lid van de Parelvissers. Hij was mee op pad met de mountainbike toen de olympische kampioen viel. "Het was net iets gladder dan gedacht."

  "Ik krijg de ene telefoon na de andere omdat mijn kameraad gevallen is", lacht Oliver Naesen, een van de vaste trainingsmakkers van Greg Van Avermaet. "Hoe het gebeurd is? Het had veel geregend en het was dus modderig en glad."

  "Greg reed op kop, zoals meestal. Hij wou een simpel bochtje van negentig graden naar links nemen en gleed weg. Het was iets gladder dan verwacht."

  "Het zag er wel niet erg uit want hij vertrok meteen weer en heeft nog 50 kilometer zo gereden. Hij klaagde over pijn aan zijn enkel en in de namiddag was die ook gezwollen. Het leek gewoon verzwikt, maar jammer genoeg is dat niet het geval."

  "Of mountainbike te gevaarlijk is? Dat hoort gewoon bij de training. Je kan net zo goed met de koersfiets vallen. Normaal zouden we dit weekend naar de Ardennen gaan om te mountainbiken, maar dat zal moeilijk worden voor Greg."

  "Of dit een probleem is voor zijn voorbereiding? Hij is zodanig veel beter dan de rest dat een week of drie rust geen verschil zal maken."