• home
 • video
 • pas verschenen

  Wielerbond Vlaanderen wordt Cycling Vlaanderen

  Het oneindigheidsteken vertaalt ook de vorm van het typische Vlaamse parcours.

  Cycling Vlaanderen is de nieuwe naam van Wielerbond Vlaanderen. En daar hoort een nieuw logo bij: met een oneindigheidsteken. Dat staat voor onze fietsrijkdom en ons typische Vlaamse parcours.

  Naam, logo en beleidsplan werden zaterdag voorgesteld op de Algemene Vergadering van de bond in Brugge.

  "Het nieuwe logo draagt de kleuren wit, zwart en geel met daarin de benaming Cycling Vlaanderen en een oneindigheidsteken", vertelt Jean Brebels. "Dat moet de oneindige rijkheid van het fietsen in Vlaanderen weerspiegelen."

  "Het oneindigheidsteken geeft bovendien het typische Vlaamse parcours weer: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Een oneindige afwisseling die je enkel in Vlaanderen, het kloppende hart van het wielrennen, zal terugvinden."

  "Wielerbond Vlaanderen blijft nog wel bestaan als entiteitsnaam, Cycling Vlaanderen wordt de benaming als communicatief en commercieel merk. Met als baseline "Kloppend hart van het wielrennen". Cycling Vlaanderen staat voor alles wat wielrennen in Vlaanderen is, competitief en recreatief."