• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Legendarische Braziliaanse voetballer Carlos Alberto overleden

  Carlos Alberto was aanvoerder van Brazilië op het WK 1970.

  Carlos Alberto, een van de beste verdedigers uit de voetbalgeschiedenis, is op 72-jarige leeftijd overleden. Carlos Alberto leidde als aanvoerder Brazilië naar de wereldtitel in 1970. In de finale scoorde hij een van de meest memorabele doelpunten uit de WK-geschiedenis.

  Carlos Alberto groeide op in Rio de Janeiro en debuteerde voor Fluminense. In 1966 stapte hij over naar Santos, waar hij aan de zijde van zijn goeie vriend Pelé zijn grootste successen zou boeken.

  Echte glorie verwierf Carlos Alberto - die bekend stond als een van de eerste aanvallende backs - met de Braziliaanse nationale ploeg.

  In 1970 droeg hij de aanvoerdersband in een van de meest tot de verbeelding sprekende teams uit de WK-geschiedenis. Samen met onder meer Pelé, Tostão, Gerson, Jairzinho en Rivelino werd Italië in de finale in de pan gehakt met 4-1.

  Carlos Alberto nam zelf het vierde doelpunt voor zijn rekening, na een vloeiende combinatie over het hele veld. Enkele minuten later mocht hij de wereldbeker in de lucht steken.

  Na zijn carrière werd hij trainer bij tal van Braziliaanse en buitenlandse clubs, maar in 2005 gaf hij daar de brui aan. Carlos Alberto, die in 1998 door de FIFA werd verkozen in het WK-team van de Eeuw, overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd 72 jaar.

  Het legendarische doelpunt van Carlos Alberto in de WK-finale 1970

  Extra Time belde Carlos Alberto op voor "Na de beep"

  Video player inladen ...