• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nieuwe baas van Sagan: "In 2017 1 van de 5 monumenten winnen"

  Sagan en ploegmanager Denk.

  Peter Sagan heeft vrijdag zijn nieuwe baas bij BORA-Hansgrohe wat beter leren kennen. De tweevoudige wereldkampioen sprak er met de teamleiding, mensen achter de schermen en enkele ploegmakkers én kreeg er meteen de ambities van de ploeg te horen.

  Sagan verscheen gisteren in Beieren netjes op het appel bij zijn nieuwe werkgever. De Slovaak paste enkele uitrustingen en schoenen, testte enkele zadels en fietsen en sprak met enkele ploegleiders, mecaniciens en ploegmanager Ralph Denk.

  Zo konden meteen ook nog een aantal afspraken gemaakt worden voor het eerste trainingskamp van de ploeg in december.

  "Het was zeer leuk om hier een keer te zijn. Deze grondige kennismaking is een belangrijke stap. Ik kijk er enorm naar uit om volgend jaar met deze mensen te kunnen samenwerken. Dit is de start van een nieuw avontuur, voor de hele ploeg", zegt Sagan.

  "Voor BORA-Hansgrohe is dit het begin van een nieuw tijdperk", reageert ploegmanager Ralph Denk. "Ik ben trots dat we als Duits team de wereldkampioen in huis hebben. En ook al is er al een hele tijd zo veel te doen rond Sagan, hij blijft een beleefde kerel die de voetjes op de grond houdt. Ik denk dat hij zich al zeer comfortabel bij ons voelt."

  Hoe de agenda van Sagan er in 2017 zal uitzien, is uiteraard al in grote lijnen bekend. Al laat zijn nieuwe ploeg zich daar in dit vroege stadium nog niet specifiek over uit.

  "Monument winnen en de groene trui"

  "We hebben nog geen gedetailleerde kalender voor hem opgesteld, maar we hebben wel enkele belangrijken doelen voor de ploeg vooropgesteld. We willen 1 van de 5 monumenten winnen, top 5 halen in twee van de grote rondes, de groene trui in de Tour de France en in de top 6 van de WorldTour-ranking bij de ploegen eindigen", klinkt het.

  Tweets: