• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jolien D'hoore over WK in Qatar: "Dit is echt mijn kans"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Na haar bronzen medaille op de piste van Rio wil Jolien D'hoore ook in Qatar op het podium eindigen. "Ik ga me de hele koers moeten kalm houden. De laatste 200 meter zal ik me proberen te tonen", blikt ze vooruit op de wegrit voor vrouwen van zaterdag.

  Jolien D'hoore kan zaterdag in een zetel koersen. Haar seizoen is geslaagd na haar bronzen plak op de wielerbaan van Rio de Janeiro.

  "Iedereen verwachtte die medaille, ikzelf ook. Het is me gelukt en dat was een enorme opluchting", vertelt D'hoore.

  Zaterdag kan ze de kers op de taart zetten in de WK-wegrit in Qatar. "Ik hoop opnieuw te presteren. Als het niet zo is, is het zo. Mijn olympische medaille pakken ze niet meer af."

  "Niks moet en alles mag. Zonder olympische medaille stond ik hier echt met druk op mijn schouders aan de start."

  "Nu is dat helemaal anders. Ik ben heel relaxed en heb een hele goeie Belgische ploeg rond mij. De meisjes hebben vertrouwen in mij. Dat doet deugd."

  "Hele koers kalm houden"

  Zaterdag staat Jolien D'hoore als een van de kanshebsters voor de regenboogtrui aan de start.

   

  "Als je snel bent, word je automatisch tot een van de topfavorieten gebombardeerd. Ik heb daar geen probleem mee. Ik kan druk verdragen", antwoordt de 26-jarige kopvrouw van de Belgische ploeg.

  "Ik hoop gewoon op die massasprint. Ik ga me de hele koers moeten kalm houden. De laatste 200 meter zal ik me proberen te tonen."

  "Als sprinter krijg je niet veel kansen. Meestal vindt het WK plaats op een geaccidenteerd parcours. Dit is echt mijn kans. Als ik ooit wereldkampioen wil worden, dan is het nu het moment."

  "Blijf op honger zitten na Rio"

  Met haar prestatie op de Olympische Spelen heeft Jolien D'hoore bekendheid verworven bij het grote publiek. "De mensen herkennen me nu wel op straat. Soms moet ik opletten wat ik zeg of wat ik doe, maar voor mezelf is er niets veranderd", vertelt ze.

  Ook op haar bankrekening is er nagenoeg niets veranderd na Rio de Janeiro. "Dat valt eigenlijk wat tegen. Je krijgt een bonus van het BOIC, voorts niets. Ik heb er geen sponsors bij. Ik blijf wat op mijn honger zitten."

  Kroont Jolien D'hoore zich tot wereldkampioene? Kijk zaterdag vanaf 11.45u naar het WK voor vrouwen op uw computer, tablet of smartphone. Om 13.30u kunt u ook terecht op Eén.