• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb over Duitse ploeg: "Drie renners die een superfinale kunnen rijden"

  De drie Duitse ijzers in het vuur: Degenkolb, Greipel en Kittel.

  0 / 0
  Duitsland staat zondag met drie topsprinters aan de start van de wegrit. Greipel is op papier kopman, "maar we moeten afwachten hoe de wedstrijd verloopt", zegt hij. Kittel is naar eigen zeggen de joker van de ploeg.

  Vooraf was er veel te doen over de Duitse selectie: zouden André Greipel en Marcel Kittel allebei naar Qatar reizen of zou een van hen opgeofferd worden voor een extra knecht? Uiteindelijk werd zowel Greipel als Kittel geselecteerd en ook John Degenkolb maakt zondag zijn opwachting.

  Maar de rollen moeten verdeeld worden. Is Greipel dé kopman? "Die richtlijn heeft de Duitse ploeg meegegeven", zegt Kittel. "Ik ben de joker van de ploeg. We zullen zien hoe de wedstrijd zich ontwikkelt."

  "We hebben al gediscussieerd over onze tactiek. Vrijdag doen we dat nog een keer. Dan zullen we onze strategie grotendeels bepalen."

  "Ik krijg hier een van de weinige kansen om mee te strijden voor het goud. Die wil ik graag grijpen, maar ik leef ontspannen naar zondag toe", zegt Kittel, die zondag met Etixx-Quick Step wereldkampioen werd in de ploegentijdrit.

  "Ik verwacht zondag alleszins geen grote groep aan de finish. De Belgen en de Nederlanders zullen waaiers proberen te trekken. Daar moeten wij als team voor opletten. Bang zijn we niet, we hebben voldoende paardenkracht in huis om te reageren."

  Greipel: "Heb er alles aan gedaan om hier in topconditie te staan"

  Greipel zelf wil niet gezegd hebben dat hij de grote kopman is. "Ik ben een van de kopmannen", reageert hij. "Zondag zullen we meer weten. Of Kittel of Degenkolb de sprint aantrekt voor mij? Daar hebben we nog niet te veel over gesproken, omdat we niet weten wat er zondag exact zal gebeuren."

  "Ik heb een heel seizoen van Qatar een doel gemaakt. Ik heb er alles aan gedaan om hier in topconditie te staan. Hoe goed ik zal zijn, zullen we zondag weten."

  "Iedereen weet dat er in Qatar wind staat. Er zullen waaiers getrokken worden. Hopelijk zitten wij er dan bij. Wat er ook gebeurt, de wind of de hitte zullen een selectie maken."

  Degenkolb: "Veel kaarten die we op tafel kunnen leggen"

  John Degenkolb maakt zich naar eigen zeggen geen illusies. "Ik denk niet dat ik als topfavoriet aan het WK begin. Ik maak een kans, maar die is eerder klein."

  "Het WK bestaat uit twee grote delen. In de woestijn zullen de wind en de hitte een grote rol spelen. Daarna rijden we een kermiskoers op de Pearl met veel draaien en keren. Daarom vind ik het erg moeilijk om het scenario te voorspellen."

  "We hebben drie renners die een superfinale kunnen rijden. Of het nu Marcel, André of ik is... hopelijk kunnen wij onze droom vervullen en zondag de wereldtitel grijpen.."

  "Greipel is de oudste en de man met de meeste ervaring. Daarom begint hij als kapitein aan het WK, maar we zullen flexibel moeten koersen."