• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brugge pakt uit met nieuwe koers na verlies van de Ronde van Vlaanderen

  In juni start er opnieuw een koers op de Grote Markt.

  Brugge heeft drie nieuwe sportevenementen voorgesteld. Naast een Granfondo en een marathon springt vooral de nieuwe wielerwedstrijd in het oog. De UCI-wedstrijd staat volgend jaar op 18 juni op de agenda.

  Na negentien jaar start de Ronde van Vlaanderen niet meer in Brugge, maar in Antwerpen. Maar Brugge is niet bij de pakken blijven neerzitten na dat nieuws. Vandaag heeft het stadsbestuur, in samenwerking met evenementenbureau Golazo, drie nieuwe sportevenementen voorgesteld voor volgend jaar.

  Op zaterdag 17 juni worden er onder meer een Granfondo van 150 kilometer en een familiefietstocht georganiseerd.

  De volgende dag, op zondag 18 juni, verzamelt het wielerpeloton op de Grote Markt voor een gloednieuwe wielerwedstrijd van UCI 1.1-niveau. De aankomst ligt in de historische binnenstad. Op termijn moet de wedstrijd doorgroeien naar WorldTour-niveau.

  Het weekend wordt afgesloten met een belevingsmarathon voor lopers en wandelaars, waarbij deelnemers kunnen kiezen tussen 21 en 42,195 kilometer.