• home
 • video
 • pas verschenen

  Nacer Bouhanni tankt WK-vertrouwen in Vendée

  Nacer Bouhanni boekt zijn elfde overwinning van het seizoen.

  Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft in eigen land de Tour de Vendée gewonnen. De venijnige Fransman klopte Samuel Dumoulin en Bryan Coquard in de sprint. Baptiste Planckaert moest vrede nemen met een vijfde plaats.

  De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met vier renners: Elie Gesbert, Dylan Kowalski, Fabien Doubey en Evaldas Siskevicius. Cofidis (voor Bouhanni) en AG2R (voor Dumoulin) hielden het kwartet goed in de gaten.

  Op 40 kilometer van de streep was de vlucht verleden tijd. Het regende aanvalspogingen, maar de massasprint was onvermijdelijk. Bouhanni toonde andermaal zijn snelle benen, goed voor zijn elfde overwinning van het seizoen. Over twee weken mikt Bouhanni in Qatar op de regenboogtrui.

  Top 10 Tour de Vendée (Fra-1.1)

  1. Nacer Bouhanni (Fra) - 204 km in 4u57'26"
  2. Samuel Dumoulin (Fra) - zelfde tijd
  3. Bryan Coquard (Fra)
  4. Romain Feillu (Fra)
  5. Baptiste Planckaert
  6. Julien Duval (Fra)
  7. Rudy Barbier (Fra)
  8. Carlos Barbero (Spa)
  9. Jonathan Hivert (Fra)
  10. Jimmy Raibaud (Fra)

  Samuel Dumoulin wint voor de derde keer in zijn carrière de Coupe de France. In 2012 en 2013 was hij de nummer 1.