• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet staat zaterdag aan de start van de Ronde van Lombardije

  Het wordt de vijfde deelname voor Van Avermaet.

  Olympisch kampioen Greg Van Avermaet neemt zaterdag deel aan de "Koers van de vallende bladeren". Hij vervangt Dylan Teuns in de selectie van BMC. Dat meldt de ploeg op Twitter. Ook tweevoudig winnaar Philippe Gilbert en Ben Hermans verschijnen aan de start.

  Greg Van Avermaet is samen met Tom Boonen het speerpunt van de Belgische selectie voor het WK in Qatar in oktober. Maar voor de olympische kampioen afreist naar het Midden-Oosten, trekt hij dus nog naar het noorden van Italië, waar zaterdag de Ronde van Lombardije op het programma staat.

  Oorspronkelijk maakte hij geen deel uit van de BMC-ploeg, maar die maakte vandaag bekend dat Van Avermaet de plaats inneemt van Dylan Teuns. Het wordt zijn vijfde deelname, tussen 2010 en 2013 eindigde hij telkens in de top 20.

  Ook Philippe Gilbert, winnaar in 2009 en 2010, en Ben Hermans treden zaterdag aan voor BMC, net als Darwin Atapuma, Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Amaël Moinard en Samuel Sanchez.