• home
 • video
 • pas verschenen

  Schotte: "De cross is populair in Amerika, maar sportief domineren de Belgen"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Na twee WB-wedstrijden in de Verenigde Staten verhuist het veldritcircus weer naar de Vlaamse velden. Renaat Schotte maakt een eerste balans op. "Van Aert is de heerser en het is wachten op de Nederlandse toppers om de Vlaamse hegemonie te doorbreken."

  De vijf conclusies van Schotte:

  • Wout van Aert is de onbetwiste heerser van dit moment
  • België boven in de Verenigde Staten
  • Waar is Nederland?
  • De jongelingen maken het mooie weer
  • Het veldrijden leeft meer dan ooit in Amerika

   

  "Wout van Aert for president"

  Renaat Schotte zag Wout van Aert de tegenstand wegblazen in de Amerikaanse veldritten. "Hij is de onbetwiste heerser op dit moment. Je zal hem niet snel op zijn teen trappen en nu al helemaal niet want ondanks die gebarsten dikke teen scoort hij twee op twee in de wereldbeker."

  "Zoals Sven Nys ook zei: "Hij rijdt alleen tegen zichzelf op dit moment". Wout van Aert for president."

  "Vlaanderen boven in Amerika"

  Ook de andere Belgen lieten zich zien in de VS. "Acht Vlamingen waren top 10 in Vegas, ook in Iowa was de top erg Belgisch gekleurd."

  "De organisatie van de wereldbeker is internationaler geworden, maar eigenlijk kregen we hier een vervolg op de legendarische WB-manche van Wortegem-Petegem toen de Belgen een tien op tien pakten. Het is Vlaanderen boven in Amerika."

  "Ik hoop dat de Nederlandse toppers snel aansluiten"

   "Mijn derde conclusie: waar zijn de Nederlanders? De gedwongen forfaits van Lars van der Haar en Mathieu van der Poel zijn een spijtige zaak voor de klassieke België-Nederland in de cross."

  "In Valkenburg knopen de Nederlandse toppers hopelijk weer snel aan met de op dit moment wel erg Vlaamse wereldtop."

  "The youngsters are coming"

  "The youngsters are coming. De jongeren zijn gearriveerd. Van Aert was er al, Sweeck was de nummer twee in Amerika met twee podiumplaatsen."

  "Er waren ook klasseflitsen van Michael Vanthourenhout in Vegas en Toon Aerts en Gianni Vermeersch in Iowa. Het zit snor. De toekomst van het veldrijden in België is verzekerd."

  "De cross in Iowa is zoals Woodstock"

  "De slotconclusie: het veldrijden leeft meer dan ooit in de VS. Cross Vegas is al tien jaar een instituut, de Jingle Cross in Iowa is een typische Amerikaanse wedstrijd die letterlijk door de boerderij rijdt."

  "Het is folklore op zijn best met heel positieve supporters die er een echt feest van maken. Het is zo'n beetje te vergelijken met het legendarische Woodstock van het veldrijden. Drie dagen cross, 60 wedstrijden, veldrijden is een feest in de Verenigde Staten."