• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Herck: "Niet durven te hopen op dit scenario"

  Johan Van Herck: "Bemelmans en De Loore hebben me verrast."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Johan Van Herck: "Bemelmans en De Loore hebben me verrast."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  België heeft zich verzekerd van een verlengd verblijf in de Wereldgroep van de Daviscup. Ruben Bemelmans en Joris De Loore klopten Brazilië in het dubbelspel en bezorgden België zo het beslissende punt. "Dit geeft hoop voor de toekomst", zei kapitein Johan Van Herck.

  Joris De Loore en Ruben Bemelmans hadden ook Daviscup-kapitein Johan Van Herck verrast met hun zege in het dubbelspel. "Ja, ze hebben mij verrast. Ik had zelfs niet durven te hopen op dit scenario."

  "We hadden niet gedacht aan een overwinning, we wilden gewoon dat Joris en Ruben groeiden als dubbelteam. Ze begonnen aarzelend, maar op het einde haalden ze echt een heel hoog niveau."

  "Het was van bij de selectie het idee om hen te koppelen in het dubbelspel. Ze hebben de hele week samen getraind en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Je zag niet twee spelers die samen speelden, maar één team."

  "Ze hebben nu getoond tot wat ze in staat zijn, maar het is nu aan hen om te bevestigen in de toekomst. Zij moeten nu samen dubbelen op het circuit, de basis staat er."

  "Top 8 of top 4 van de wereld worden"

  Van Herck wil dat België een vaste waarde wordt in de Wereldgroep van de Daviscup. "Daar hebben we de spelers voor met Goffin, die wereldtop is, en Darcis. Die kan nog enkele jaren mee. Daarachter heb je Bemelmans, De Loore, Coppejans en De Greef."

  "We blijven dit jaar in de Wereldgroep en de manier waarop we Brazilië verslaan, geeft hoop voor de toekomst. We horen thuis bij top 16 van de wereld. Nu moeten we hard werken om met deze mooie generatie top 8 of top 4 te worden."