• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Officieel: Contador rijdt in 2017 voor Trek-Segafredo "om de Tour te winnen"

  Alberto Contador (33) ging stoppen, maar dan toch niet.

  Alberto Contador ruilt in 2017 Tinkoff voor Trek-Segafredo. Tijdens de Tour lekte dat nieuws al officieus uit, nu bevestigt de Amerikaanse ProTour-ploeg de overgang. "Ik ben in de wolken", zegt de Spaanse ronderenner (33), die twee de Giro, twee keer de Tour en drie keer de Vuelta won.

  Contador had eerst gedacht dat 2016 zijn laatste jaar zou zijn, maar in april veranderde hij van mening. Daarna werd er maanden gespeculeerd over zijn toekomst, met zijn eigen team de Tour rijden was ook een optie.

  Maar het werd dus Trek, waar hij de Belgen Stijn Devolder, Jasper Stuyven en Edward Theuns tegenkomt. "Ik ben in de wolken met deze opportuniteit", zegt El Pistolero.

  "Trek-Segadredo staat voor een heel aantrekkelijk en ambitieus project. Ik heb enkele uitstekende gesprekken met het management achter de rug en we delen dezelfde doelen."

  "Het grootste doel is proberen de belangrijkste races te winnen, te beginnen met de Tour de France." Contador won de Tour al twee keer, in 2007 en 2009. In 2010 moest hij de eindzege afgeven na een dopingaffaire. Ook de Giro 2008 en 20156 en de Vuelta 2008, 2012 en 2014 staan op zijn palmares.

  Naast Contador volgen ook klimgeit Jesus Hernandez en ploegleider Steven de Jongh, een vertrouweling van de Spanjaard, hun kopman naar Trek.