• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lotto-Soudal past voor het WK ploegentijdrijden in Qatar

  Lotto-Soudal op het WK in Richmond.

  Op zondag 9 oktober zal maar één Belgische WorldTour-ploeg aan de start komen van het WK ploegentijdrijden. Etixx-Quick Step is erbij, Lotto-Soudal niet. "We moeten veel kosten maken zonder dat daar een publicitaire return aan vasthangt", zegt Lotto-Soudal.

  De kosten die aan het WK ploegentijdrijden verbonden zijn, zijn niet min. Daarom dreigde een aantal teams ermee om de discpline op het WK in Qatar te boycotten. Gisteren kwam de UCI echter naar buiten met het nieuws dat er toch al zeker 10 WorldTour-teams aan de start komen op 9 oktober.

  In dat lijstje van 10 vinden we de naam van Etixx-Quick Step terug. Die van Lotto-Soudal ontbreekt. Voor de ploeg van manager Marc Sergeant is het sop de kool niet waard.

  "Zo'n deelname aan het WK ploegentijdrijden kost ons tussen de 45.000 en 50.000 euro", zegt Arne Houtekier, persverantwoordelijke bij Lotto-Soudal. "Dat is een grote hap uit ons budget, terwijl wij op zo'n WK in het beste geval ergens tussen de 6e en 10e plaats kunnen eindigen."

  "Vorig jaar zijn we 7e geworden op het WK in Richmond, daar hebben we er echt het beste van gemaakt. Maar uiteindelijk hebben we toen veel kosten gemaakt zonder dat er een publicitaire return voor in de plaats kwam, aangezien de aandacht grotendeels uitgaat naar de ploegen die om de overwinning strijden."

  "Dit jaar zijn er ook geen WorldTour-punten meer te verdienen. Plus: wij hebben renners in de ploeg die kans maken op een selectie voor de wegrit, een week later, en zich liever op een andere manier op die wedstrijd voorbereiden dan met een ploegentijdrit. Het is een combinatie van factoren."

  Etixx-Quick Step 1 van de 10 zekerheden

  Deze 10 ploegen hebben wel al toegezegd voor het WK ploegentijdrijden op 9 oktober in Qatar: BMC (vorig jaar 1e), Etixx-Quick Step (2e in 2015), Movistar (3e in 2015), Orica (4e in 2015), Giant-Alpecin (5e in 2015), AG2R, Astana, Katjoesja, Team Lotto NL-Jumbo en Sky. "We verwachten de komende dagen nog meer WorldTour-teams", maakt de UCI zich sterk.